Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

POŽAR IZNAD OMIŠA PODMETNUT - PRONAĐENO OSTACI KARTONA NATOPLJENOG SUMPOROM

OMIŠ

Sedam i pol sati borbe sa požarom, koji je u subotu progutao 150 hektara borovine i makije u zaleđu Omiša te ozbiljno preplašio stanovnike Naklica i Tugara, urodilo je plodom oko 21 sat kada je vatra obuzdana, a dio gasitelja je ostalo dežurati cijelu noć.Dok se iščekuje izlazak kriminalista ne teren i rezultati očevida, mnogo je onih koji su skloni povjerovati da se radi o podmetnutom požaru.Splitska policija dan nakon požara još nije pristupila očevidu jer je na ponekim mjestima tinjalo, pa nisu imali uvjeta za rad. Dok se čeka njihov nalaz o uzroku, stanovništvo špekulira da bi požar mogao biti podmetnut.Naime, na Brnistri gdje je se požar razbuktao, samo je ove godine 13 puta izbijao manji požar koji su vatrogasci uspijevali ugasiti prije nego bi poprimio ozbiljnije razmjere, što s ovim subotnjim nažalost nije bio slučaj.

Kako smo neslužbeno doznali, policajci koji su u subotu bili na terenu u centru izbijanja požara pronašla veću količinu kartona natopljenog sumporom.
Omiški vatrogasni zapovjednik Ivan Kuvačić i sam sumnja da se na Brnistri "netko igra vatrom“.
- Činjenica je da smo 12 ili 13 puta samo ove godine gasili na tom području, pa smo i sami probali čuvati taj teren. Dva puta početkom godine je požar bio ozbiljniji kod Naklica, a kod ostalih smo imali sreće što nije bilo jakog vjetra, inače bi imali situaciju od jučer. Trenutno smo zadovoljni stanjem, natapaju se rubni dijelovi, a tek ponegdje se uči nekakav manji dim. Radi se strahovito gustom terenu koji je sad na ponekim mjestima uz cestu ostao ogoljen – kazao nam je u nedjelju ujutro Kuvačić.

Inače je tijekom gašenja lakše ozlijeđeno šest vatrogasaca i jedno dijete koje nije zatražilo liječničku pomoć. Tijekom gašenja je glavu i skočni zglob ozlijedio gasitelj DVD-a Lovreć Frano Frankić (22), dok je rame ozlijedio Marin Babarović (21) iz DVD-a Solin.Četvorica gasitelja DVD-a Mladost iz Kaštel Sućurca su se prevrnuli s cisternom na krov u Srinjinama dok su žurili na požarište. Cisternom su udarili u metalnu ogradu dvorišta kuće i pri tom lakše ozlijedili 11-godišnjeg Zvonimira B. iz Srinjina. Vozač Vatroslav Bradarić Šljujo (29) i njegov kolega Joško Božin (50) su zadržani na opservaciji KBC Split, dok su druga dvojica odmah otpuštena. Slobodna Dalmacija

Post je objavljen 28.09.2008. u 14:05 sati.