Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

CISTERNA DONIRANA ILI NE ????????????

LIŠANI OSTROVIČKI

U neslužbeno započetoj predizbornoj kampanji u Lišanima Ostrovačkim kraj Benkovca predstavnici oporbenog HDZ-a su ponovno upozorili na problem sa vodoopskrbom u njihovoj općini koja još uvijek nema vodovod.Lani je u studenom, samo desetak dana prije parlamentarnih izbora, Đurđa Adlešič održala predizborni skup u Lišanima Ostrovičkim i u ime HSLS-a donirala vatrogasnu cisternu Lišanima kako bi se mještani lakše mogli opskrbljivati vodom. Niti dva i pol mjeseca kasnije, već u siječnju, cisterna je poslana u Bjelovar i više je nisu vraćali u Lišane. Zašto je načenik vratio i kakve su to donacije koje se vraćaju donatoru? Iz toga se da jedino zaključiti da je tobožnja donacija iskorištena u predizborne svrhe.

Ovog je ljeta Općina unajmila drugu vatrogasnu cisternu iz Stankovaca, pa sada uz sufinanciranje opskrbe vodom, mještani plaćaju 70 kuna dostavu - kaže Ivica Musić, HDZ-ov vijećnik iz Općinskog vijeća Općine Lišane Ostrovičke, koji za ovakav rasplet direktno optužuje načelnika Lišana Željka Mijića koji je na vlast u maloj bukovačkoj općini došao na čelu svoje nezavisne liste, u koaliciji s HSS-om i SDSS-om.Načelnik Mijić nije iznenađen napadima političkih oponenata iz HDZ-a i tvrdi kako on nema ništa s vraćanjem cisterne u Bjelovar. On je, kako kaže, od Hrvatske vatrogasne zajednice tražio da pomogne Lišanima posudbom jedne cisterne za vodoopskrbu.

- Glavni vatrogasni zapovjednik Mladen Jurin je naložio bjelovarskoj Javnoj vatrogasnoj postrojbi da nam pomogne s jednom cisternom. Potpisali smo ugovor o posudbi i cisternu je 14. studenog prošle godine predao Stjepan Gula, zapovjednik JVP Bjelovar. 24. siječnja ove godine je cisterna povučena jer, kako je obrazloženo, treba njima u Bjolovaru. Mislim da im treba za opskrbu vodom nekih farmi.

U srpnju ove godine je Mladen Jurin ponovno naložio da to bjelovarsko vozilo do daljnjega treba ostati kod nas, ali ono nikada nije došlo natrag iz Bjelovara – kaže Željko Mijić koji je na čelu Općine, ali i lišanskog DVD-a koje je upravo u postupku nabave jedne cisterne, a do tada mještanima voda stiže iz Stankovaca.Svaki dolazak cisterne s dragocjenom tekućinom stoji 270 kuna. Dvjesto sufinanciraju Općina Lišane i Županija zadarska, a 70 kuna plaćaju krajnji korisnici.
- Na papiru stoji tko nam je predao cisternu na korištenje i ja ne bi komentirao dolazak Đurđe Adlešič na predizborni skup HSLS-a u Lišane Ostrovičke - kaže Mijić. Slobodna Dalmacija

Post je objavljen 26.09.2008. u 14:04 sati.