Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

PUT DO NOVOG VATROGASNOG VOZILA

MURSKO SREDIŠĆE

Predsjedništvo Hrvatske vatrogasne zajednice pokrenulo je Projekt opremanja dobrovoljnih vatrogasnih društava, potpomognut sredstvima državnog proračuna do 2018. godine, kojim će nastojati vozilima opremiti sva društva. Iz cirkularnog pisma koje je predsjednik Vatrogasne zajednice Međimurske županije Zlatko Orsag uputio gradonačelnicima i načelnicima gradova i općina vidljivo je da će nabavka biti sufinancirana u 50-postotnom omjeru, i to za duga i kratka navalna vozila i autocisternu.U prvoj fazi županijske vatrogasne zajednice imaju obavezu provesti anketu zainteresiranosti pojedinih subjekata za nabavkom vozila, pa je i Dobrovoljno vatrogasno društvo Mursko Središće papir dostavilo Gradskom poglavarstvu. O tome se raspravljalo na sjednici održanoj u ponedjeljak, 1. rujna.

- Ovo je prilika da se za pedeset posto ukupne cijene nabavi novo vatrogasno vozilo koje će u potpunosti odgovarati potrebama našeg DVD-a. Javne vatrogasne postrojbe su ga već nabavile, a sada bi dobrovoljci iz programa nabave vozila također trebali nastojati pribaviti jedno i za sebe. Anketa koja nam je dostavljena ima i neke obvezujuće klauzule, no vjerujem da to neće imati istu težinu kao i ugovor koji bismo u daljnjoj fazi trebali potpisati - rekao je gradonačelnik Josip Dobranić.Tajnik Grada Miljenko Štefanić podsjetio je da u anketi stoji klauzula prema kojoj Grad preuzima obavezu plaćanja dijela troška nabave vozila.

- Daleko od toga da mi to nećemo odraditi, no ne želimo biti stavljeni u situaciju da to nemamo predviđeno proračunom - dodao je gradonačelnik.
Predstavnici DVD-a Mursko Središće Branko Hoblaj i Rajko Bogdan, koji su ujedno zaposlenici JVP-a Čakovca, obraziložili su da će pojedinosti o terminu nabave vozila tek biti poznate.
- Vozilo su na isti način već nabavili Čakovčani i Preložani, pa smatramo da bismo kao grad i mi trebali nastojati u doglednom vremenu kupiti novo vatrogasno vozilo za DVD Mursko Središće. Vjerujemo da će tek iduće godine to doći na red, no više ćemo znati nakon što ispunite anketni listić i Vatrogasna zajednica da upute za daljnje radnje. Cijena vozila koje bismo nabavljali je 1,3 milijuna kuna, s tim da je ono izuzetno dobro opremljeno i može opslužiti naše potrebe - rekao je Branko Hoblaj.Prijedlog da se ponuda za nabavku novog vatrogasnog vozila prihvati Gradsko je poglavarstvo donijelo jednoglasno. List Međimurje

Post je objavljen 25.09.2008. u 19:47 sati.