Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sportski-zaljubljenik

Marketing

Kerum potvrdio ulaganje u Hajduk, dionice uzimaju i privredni giganti!

Četvrti krug upisa Hajdukovih dionica traje od 15. do 30. rujna, do kada dionice mogu upisati svi građani RH u domovini ali i oni iz inozemstva, te poduzeća od kojih se očekuje i najveći odaziv. Pet dana uoči isteka roka za kupnju dionica Hajduka, u igru se uključio Željko Kerum. Kako nam je potvrdio, u četvrtom krugu privatizacije namjerava upisati “nešto dionica” splitskog kluba; koliko, ne zna ni sam, “još će razmisliti”. U svakom slučaju, on zasad nema ambiciju za preuzimanje kluba, nego će se njegovo ulaganje ograničiti na nekoliko milijuna kuna – dakle, nekoliko postotaka u vlasništvu. Splitski poduzetnik ovoga je tjedna viđen na večeri s Hajdukovim predsjednikom Matom Perošem, kojemu je izrazio interes za sudjelovanjem u privatizaciji. Njih je, navodno, ovaj potez ugodno iznenadio, no dok traje upis dionica, nitko iz kluba ne želi istupati o ovoj temi. Još prije nekoliko tjedana u kuloarima je počela kolati informacija o tome da je Kerumov ulazak u Hajduk praktično dogovoren, navodno u Vladi.

Uz Keruma za sada je sigurno da će među Hajdukovim dioničarima biti i tri velika hrvatska poduzeća - Dalekovod, Atlantska plovidba i Tankerska plovidba, koji su inače i sponzori Bijelih. Do kraja 4. upisnog kruga očekuje se da će se dioničarima priključiti još tri, za sada neimenovana, hrvatska privredna giganta.
Na raspolaganju potencijalnim dioničarima u 4. krugu je 154.700 dionica, a pojedinac može kupiti najviše 25% vrjednosnica.

Eto, možda napokon dođu bolja i sretnija vremena za Majstora s mora...

Post je objavljen 25.09.2008. u 18:45 sati.