Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/newcastleutd

Marketing

ČETVRTI PORAZ U NIZU (1:2)

Photobucket

Ne bi se moglo reći da je neočekivan,ali je svakako deprimirajući jer samo produbljuje agoniju ovog,još samo po imenu velikog kluba.Ekipe su nastupile u sastavima:
Newcastle (4-4-2): Given; Geremi, Taylor, Coloccini, Bassong - Duff, Cacapa, Butt, N'Zogbia - Martins, Owen

Tottenham (4-5-1): Gomes; Ćorluka, Woodgate, King, Assou-Ekotto - Lennon, Jenas, Zokora, O'Hara, Bale - Pavlyuchenko

Tijek susreta:

Lagana terenska inicijativa svakako je na strani domaćina, a Ramos je nakon što mu je momčad sa tri posljednje domaće utakmice ispraćena zvižducima, očigledno otišao na gostovanjem sa osnovnom mišlju "ne izgubiti" i zato je napućio vezu, dok je u napadu usamljen Roman Pavljučenko.

Upravo zbog takve načičkanosti sredine terena, Newcastle preskakanjem igre nastoji stvoriti priliku za udarac Owenu i Martinsu, u prvih 17 minuta bezuspješno.

18. minuta: nešto što bi se uz najbolju volju moglo opisati kao prilika - Gareth Bale je nabacio sa lijeve starne iz slobodnjaka, a Jonathan Woodgate (strijelac pobjednosnog gola za Tottenham u prošlogodišnjem finalu Liga Kupa protiv Chelsea) nogom zahvaća loptu u stilu Josipa Tadića i umjesto udarca, jedva se otkotrljala u gol-aut.

22. minuta: Nicky Butt, čovjek sa najviše žutih kartona u prošloj sezoni Premiershipa, bogatoj kolekciji dodaje još jedan u ovoj utakmici, nakon oštrog starta na Garethu Baleu.

27. minuta: Ćorlukin čovjek N'Zogbia je dva puta zaredom zakuhao na desnoj strani obrane Spursa: prvo je Charles predriblao Čarlija i izborio korner, a nakon toga je u istom dvoboju Francuz bio brži u trku od našeg reprezentativca. N'Zogbijin streloviti okomiti trk prema golu je padom u noge spasio vratar Gomes.

32. minuta: prilika za Pavljučenka. Ruski napadač je izborio korner, a na Jenasovu loptu iz kuta reagira glavom i sa desetak metara šalje loptu pokraj gola.

36. minuta: opet Woodgate koristi prekid za dolazak pred Newcastleov gol i opet bezopasno šalje loptui pored gola, ovaj put glavom.

40. minuta: konačno prava prilika u inače lošoj utakmici: Lennon je na desnom krilu izvrtio Bassonga, namjestio se na šut i sa 20-ak metara uputio udarac koji je proša jako blizu suprotne. lijeve vratnice Givenovog gola.

Na lijevoj strani Tottenhamove obrane Assou-Ekotto ima popriličnih problema sa Obafemijem Martinsom, koji pak nema pomoći od prilično indisponiranog Michaela Owena.

47. minuta: Tottenhamov Jamie O'Hara je u drugoj minuti sudačke nadoknade dobio žuti karton zbog oštrog starta na N'Zogbiji.

Sa 25 metara je slobodni udarac izveo Geremi, čiji udarac pogađa glavu Garetha Balea, a odbijanac prolazi uz okvir Gomesovog gola.

Drugo poluvrijeme:

48. minuta: konačno velika prilika na utakmici koja dosad nije ponudila ništa - N'Zogbia je nabacio sa lijeve strane, Martins odlično spustio za Duffa, koji je nezaustavljivo krenuo prema istrčalom Gomesu. Duffov udarac ga je uspio savladati, ali "iz zemlje je izniknuo" Jonathan Woodgate i požrtvovnim padom izbio loptu sa gol-crte.

Koliko god Tottenhamova obrana ne djeluje sigurno, vlasnik impresivne kovrčave fudbalerke na suprotnoj strani, Fabricio Coloccini, nastavlja tradiciju očajnih Newcastleovih braniča. Djeluje potpuno izgubljeno u bloku i stalnio griješi u predaji lopte.

52. minuta: Meksičko-brazilski dribler Giovanni Dos Santos ulazi umjesto Garetha Balea.

57. minuta: Assou-Ekotto je odapeo sa 20-ak metara nakon što je povukao kontru sa svoje polovice. Givenu se lopta odbila od pleća u polje, ali je nitko od gostiju nije pokupio.

Minutu poslije opet vatra pred gomom Newcastlea: Zokora je organizirao napad i poslužio Dos Santosa, čiji nabačaj sa desne strane Pavljučenko na dva metra od gola smiruje za Givena umjesto da zakuca loptu u gol.

60. Michael Owen je stvarno u igri! Nekada najveći talent engleskog nogometa se ukazao na isteku sata igre: sam se izborio za loptu i šansu na rubu šesnaesterca, krenuo okomito prema golu, ali Gomes izlaskom s vrata skraćuje kut i brani udarac.

GOL ZA TOTTENHAM! 0:1, strijelac Roman Pavljučenko u 61. minuti! 14 milijuna funti plaćeni napadač zabio je prvi gol za Tottenham nakon mata u tri poteza: O'Hara je turnuo loptu na lijevu stranu za Lennona čiji odlični centaršut Pavljučenko sa peterca glavom neometan posprema u mrežu. Treba li reći da je Coloccini bio samo promatrač?

GOL ZA TOTTENAM! 0:2, strijelac Jamie O'Hara u 66. minuti! Katastrofalna greška centralnih Newcastleovih centralnih braniča: Coloccini je opasno odigrao sporu loptu unatrag za Taylora, koji je nije uspio uhvatiti, a čak se i spotakao. Ovaj poklon kupi mladi Tottenhamov veznjak i zaključuje utakmicu.

Chris Hughton, "vatrogasni" trener Newcastlea hokajaškim izmjenama pokušava razdrmati potonolu momčad: u 71. minuti izlaze Duff i Cacapa, ulaze Xisco i Edgar.

75. minuta: Luka Modrić ulazi umjesto strijelca prvog gola za Spurse, Romana Pavljučenka.

81 minuta: N'Zogbia je ubačajem stvorio opasnost za Tottenham i upotrebljivu loptu za Owena, ali Gomes još jednom pravovremeno izlazi s gola i požrtvovnim bacanjem u napadačeve noge na rubu kaznenog prostora spašava gol.

83. minuta: odlična akcija Martinsa i sjajna obrana Gomesa: opet je Nigerijac pokazao da je jak s loptom: na desnoj strani je u prazno poslao Woodgatea, a Ćorluka ga je uspio tek ispratiti pogledom. Ipak, Martinsov udarac iz samog donjeg desnog kuta "čupa" Gomes.

GOL ZA NEWCASTLE! 1:2, strijelac Michael Owen! Nicky Butt je odličnom dubinskom loptom poslužio Geremija na desnoj strani. On je iz prve u sprintu uputio oštru loptu u peterac Spursa, gdje pored ponovo izgubljenog Woodgatea mora spašavati Gomes. Golman ipak uspijeva tek odbiti loptu na visinu bijele točke, odakle je u rašlje zakucava Owen. Vedran Ćorluka je i ovdje bio samo promatrač pored neometanog strijelca.

U tri minute sudačke nadoknade svi Newcastleovi igrači, uključujući i golmana Givena, naselili su se u kazneni prostor gostiju, ali nisu uspjeli stvoriti niti priliku za izjednačenje.

Post je objavljen 25.09.2008. u 11:00 sati.