Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/opsa

Marketing

De Hoop Scheffer: nisam kritizirao sporazum EU o Gruziji

Glavni tajnik NATO-a Jaap de Hoop Scheffer zanijekao je danas navode da je kritizirao mirovni sporazum Europske unije o Gruziji i objasnio da je on samo izrazio zabrinutost oko ruske provedbe potpisanog sporazuma.

List The Financial Times ranije je prenio kako je glavni tajnik NATO-a rekao da je "neprihvatljiv" mirovni sporazum što ga je ispregovarao francuski predsjednik Nicolas Sarkozy.

Prema britanskom listu de Hoop Scheffer je to kazao jer je prema njegovu mišljenju sporazum previše popustljiv prema Moskvi.

"Glavni tajnik i dalje potpuno podržava sporazum u čijem je pregovaranju sudjelovao predsjednik Sarkozy. On je, međutim, izrazio zadrške prema ruskoj provedbi plana u šest točaka, poglavito oko povlačenja ruske vojske na položaje prije (napada) 7. kolovoza", rekao je glasnogovornik NATO-a James Appathurai.

"On nije nikada kritizirao Europsku uniju i sigurno nije kritizirao ovaj sporazum", rekao je Appathurai.

De Hoop Scheffer predvodi izaslanstvo NATO-a u dvodnevnom posjetu Gruziji koje je započelo danas. Predviđen je i prvi sastanak povjerenstva NATO-Gruzija, u svrhu jačanja veza između Saveza i Gruzije koja teži što prije postati njegova članica.

Post je objavljen 15.09.2008. u 16:45 sati.