Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/drinica

Marketing

Crkva Tours2 - Drina u Amazoniji...

Dragi moji,
ja vam jos uvijek ne mogu vjerovati gdje sam sve bila, i sto sam sve dozivjela u samo proteklih tjedan dana...
Image Hosted by ImageShack.us
Dojmovi mi se jos uvijek nisu skroz, niti bas najbolje sjeli,
Image Hosted by ImageShack.us
no nadam se da cu vam uspjeti prenijeti barem dio svega toga...
Image Hosted by ImageShack.us
Jos uvijek pomalo omamljena...
Image Hosted by ImageShack.us

No, od sutra se valja opet skoncentrirati na skolu, klince, engleski, matematiku, informatiku, podjelu klope, docek i otpremanje klinaca, pastoralni rad...Vjerujem s jos vise volje i energije, jer ostanak u Ekvadoru jos godinu dana, mi se vec samo ovaj tjedan i te kako isplatio!

Najprije, da vam pokusam zorno predociti gdje smo to zapravo bili:

Image Hosted by ImageShack.us

Nadam se da se na ovoj karti dobro vidi istocni dio Ekvadora, grad Coca, rijeka Napo (pritoka Amazone), nac. park Yasuni (svijetlozelene boje) i granica s Peruom...

Yasuni

Yasuni - zeleno zlato

S kim sam tamo putovala?!
S gdjom Carlotom, prijateljicom i suradnicom s. Lenke, ali i ekvadorskih kapucina...Koji imaju svoje misije u tom dijelu Ekvadora i svijeta...
Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Koja je i jedan od glavnih organizatora godisnjih velikih 2-tjednih "caminata" - pjesacenja - hodocasca od Quita do grada Coce (oko 400km) - oni u srpnju svaki dan pjesice prelaze po 20-ak km (u 13 etapa), kako bi do Coce stigli bas 21. 7, sto je godisnjica pogibje dvoje misionara 1987. g, mons. Alejandra Labaje (spanjolskog kapucina i biskupa) i s. Ines Arango (kolumbijske misionarke s. kapucinske trecoredice):

Image Hosted by ImageShack.us

Oni su poginuli u amazonskoj prasumi, probodeni kopljima divljih indijanskih plemena, koji i danas zive u tom podrucju, kojima su oni zeljeli pomoci, i s mnogima od njih su blisko suradjivali, prilagodjavajuci se njihovu nacinu zivota i obicajima:

Image Hosted by ImageShack.us

I danas je Crkva toga kraja obiljezenja sjecanjima i uspomenama na ovih dvoje mucenika, za koje je u tijeku i postupak za proglasenje blazenima:

Image Hosted by ImageShack.us

A postulator kauze za njihovo proglasenje blazenim je nadbiskup grada Coca i kantona Aguarico, mons. Jesús Esteban Sádaba, koji je bio nas domacin, i koji je blizak prijatelj done Carlote:

Image Hosted by ImageShack.us

A kako je proteklo putovanje autobusom od Quita do Coce, s donom Carlotom, koja na pamet poznaje svaki kilometar (od njih 400njak) toga puta, kojeg je toliko puta presla pjesice, kako su nas docekali u nadbiskupovu dvoru, kako je proslo putovanje kanuom niz rijeku Napo, citav dan - oko 300km do Rocafortea, kako zive tamosnji misionari, i koje sve projekte pokusavaju provesti u tome kraju, kako su nas docekala 3 misionara, a ispratila samo dvojica, kako je lijecnik p. Manuel otkrio pravi lijek za mene, u njihovoj maloj bolnici, kako smo doslovno upali u Peru i jedan dan prezivjeli u prirodi i medju piranama nacionalnog parka Yasuni (hraneci se piranama, umjesto da se one hrane nama...), kakve sve opasnosti prijete toj predivnoj prirodi, i kakve akcije se poduzimaju, kako su u Rocaforteu docekali ministricu toga kraja - pokrajine Orellana u kantonu Aguarico i jos puno toga citajte sljedecih dana...Posebno zanimljivi bit ce detalji o prijatelju done Carlote Sandru, koji je proveo s nama citavo to vrijeme, a koji je profesionalni vodic kroz prasumu:
Image Hosted by ImageShack.us
a kad nije s nama, radi za tvrtku:

Wildlifeamazon

A dok cekate nastavak, mozete koji put pomoliti i ovu molitvu po zagovoru mons. Alejandra i s. Ines:

Boze Ljubavi i Zivota,
koji osjecas bol i nadu naseg naroda,
i po krizu prihvacas zrtvu i predanje
mucenika Alejandra i Ines,
misionara Evandjelja
medju Indijancima,
slavimo te i blagoslivljemo,
jer si nas Prijatelj i Gospodin,
zahvaljujemo ti za misionare i misionarke
koji te nasljeduju
davanjem zivota
za tvoje najdraze,
s vjerom i radoscu.
Pomozi nam zivjeti kao istinska
djeca Oca,
braca medjusobno
i misionari Tvoje Ljubavi,
posebno medju najnapustenijima.

Image Hosted by ImageShack.us

Post je objavljen 14.09.2008. u 23:18 sati.