Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/drinica

Marketing

Proslava 10. godisnjice beatifikacije kardinala Stepinca

Zahvaljujem i Davoru sto mi je 1. prenio vijest o detaljima Proslave 10. obljetnice beatifikacije kardinala Stepinca...
I Nadi i Zdenki iz Molitvenih vijenaca, sto su mi skenirale i poslale ovu fotku, koju evo premijerno objavljujem na internetu (nigdje je prije toga nisam mogla naci), a dobro cu je iskoristiti za proslavu ove 10. godisnjice i ovdje u Ekvadoru, u centru Zajednice Krista Misionara Molitelja, jer njen sadrzaj bas toliko, skoro doslovno odgovara onome sto mi ovdje cinimo, a s. Lenka je 24.5.1999 (na Blagdan Marije Pomocnice) i osnovala ovu Zajednicu bas po njegovu nadahnucu! Tako da cemo i mi ovdje sljedece godine slaviti i 10. godisnjicu osnutka Zajednice Krista Misionara Molitelja.

Image Hosted by ImageShack.us
Kardinal s djecicom u Krasicu

Program Proslave 10. obljetnice beatifikacije kardinala Alojzija Stepinca

13.09 - 21.09.2008 | IKA N - 105239/9

Zagreb, (IKA) - Deseta obljetnica beatifikacije kardinala Alojzija Stepinca bit će obilježena nizom vjerskih događanja, a tim povodom u Zagrebu će boraviti i državni tajnik Svete Stolice kardinal Tarcisio Bertone koji će u nedjelju 21. rujna predvoditi središnje svečano euharistijsko slavlje.

Program proslave će se održavati kroz devet dana, od subote 13. do nedjelje 21. rujna.

Proslava započinje u subotu 13. rujna hodočašćem mladih Zagrebačke nadbiskupije u Hrvatsko nacionalno svetište Majke Božje Bistričke u Mariji Bistrici. U nedjelju 14. rujna na blagdan Uzvišenja svetoga križa u svetište Majke Božje Bistričke hodočastit će vjernici grada Zagreba.

U utorak 16. rujna svećenici Zagrebačke nadbiskupije hodočastit će u Lepoglavu i Krašić.

U srijedu 17. rujna održat će se program za vjeroučitelje na temu proslave 10. obljetnice beatifikacije kardinala Stepinca s početkom u 16.30 sati u zagrebačkoj katedrali, nakon čega će uslijediti misa u 18 sati tijekom koje će biti svečano podijeljeni mandati vjeroučiteljima.
Istoga dana, u srijedu 17. rujna, u 20 sati u dvorani "Vijenac" bit će predstavljena knjiga homilija kardinala Josipa Bozanića održanih u zagrebačkoj katedrali na "Stepinčevo" pod nazivom "Bl. Alojzije Stepinac – baština koja obvezuje".

U četvrtak 18. rujna održat će se klanjanje pred Presvetim oltarskim sakramentom nakon euharistijskog slavlja u 18 sati u zagrebačkoj prvostolnici te u svim župama Zagrebačke nadbiskupije.

U petak 19. rujna s početkom u 9 sati u dvorani "Vijenac" održat će se Simpozij o kardinalu Stepincu, s naglaskom na recepciji njegova života, djelovanja i beatifikacije u europskom kontekstu.
Istoga će dana državni tajnik Svete Stolice kardinal Tarcisio Bertone predvoditi blagoslov prostorija Hrvatskoga katoličkog sveučilišta u Ilici 242 u 17 sati.

U subotu 20. rujna prijepodne kardinal Bertone susrest će se s biskupima Hrvatske biskupske konferencije.
Toga će dana kardinal Bertone u 20 sati predvoditi bdjenje u zagrebačkoj katedrali na kojem će se posebno okupiti mladi te katolički pokreti i udruge.

U nedjelju 21. rujna s početkom u 11 sati središnje svečano misno slavlje na trgu ispred zagrebačke katedrale predvodit će kardinal Bertone. Budući da je središnje slavlje proslave u 11 sati, od 9 do 13 sati neće biti misa u župama na području grada Zagreba.

Glas Koncila o proslavi Kardinalove obljetnice

Draga Nada, znam da ces sudjelovati u svim ovim dogadjanjima, preporucam se u molitve i detaljne izvjestaje! Kao i svima drugima koji ce se ukljuciti u obiljezavanje ove drage obljetnice!

Post je objavljen 14.09.2008. u 22:56 sati.