Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/drinica

Marketing

Dino i Boris Dvornik...Svjetlost vjecna svjetlila im!

Upravo sam se vratila sa svoga putovanja, ionako prepuna dojmova...
I prije nego ih sve pokusam staviti na blog, pregledam svoje mailove i druge novosti...Na prijateljicinu blogu nadjem samo kratku vijest: Dino Dvornik R.I.P...Pomislih da se radi o nekoj neslanoj sali, ili nekom njegovu bizarnom novom hitu ili albumu...No, onda vidim da je doista istina:

Umro i Dino Dvornik

I koliko god me on lagano zivcirao svojim zivotom, izjavama i bizarnoscu, ipak mi je istovremeno nekako bio i drag i simpatican...A njegovog pokojnog oca sam doista obozavala, dirnuta i vijescu o njegovoj smrti prije svega koji mjesec...

Da sam u Zagrebu, sigurna sam da bih otisla na ovaj sprovod, ipak nam se Dino svima nekako uvukao u svijest i pamcenje...Zao mi je sto se nisam cesce i vise molila za njega, pokusat cu to barem sada nekako nadoknaditi...A dirnulo me i pismo njegove kceri!

Ellino pismo ocu...

Evo samo nekih dijelova:
"Žao mi je samo što se nismo uspjeli upoznati dovoljno. Nikad nisam s tobom mogla puno pričati o nekim stvarima koje su me mučile, ali na neki način mi je i to bilo u redu, jer se nisam osjećala kao da ćeš me osuđivati. Uvijek si mi bio poput velikog brata, ja sam se za tebe brinula više nego ti za mene, kvragu, ti si mene žicao novce :) Ti si bio jedini koji mi je došao na 17. rođendan, i jeli smo onaj tiramisu koji se raspao i izgledao k`o bljuzga. Nitko drugi nije mogao doći. Nećeš vjerovati, satu koji si mi poklonio za rođendan je riknula baterija baš u nedjelju, kada si i ti otišao", stoji u pismu.

"Nedostajat će mi neke sitnice koje si radio da iživciraš mamu. Kad bi sjedili za ručkom uvijek si pričao o nekim gadostima, i mama bi se uvijek naljutila i to će mi jako faliti. Ili kada bi iz čista mira ušao u dnevni boravak s hlačama dignutim do vrata, nekako se iskrivio i napravio glupu facu i plesao dok te svi ne bi potjerali natrag u sobu jer si bio dosadan. Baš si bio glup i djetinjast. Jučer nam je poštar donio telegrame. Plakao je. Vidiš tata i drugi ljudi te vole. Vidiš da sam bila u pravu kad sam rekla da nisi beskoristan. Ti si uvijek bio velik dio mene. I sad kad te nema, imam osjećaj kao da si mi iščupao srce, prožvakao ga, pljunuo, zgazio i bacio mi mali komadić natrag", poručila je Ella svom ocu.

Bas cu se moliti i za nju...Ne poznajem je, i nisam previse pratila njihove javne nastupe i izjave, ali nekako mi je sada bas posebno draga!
A sjetila sam se i jednog rock koncerta na Salati - 1998 - "Zagreb gori"...Sjecam se da je nastupao i Dino, s malom crnokosom kcerkicom na ramenima...Pjevajuci neku svoju pjesmu, i skandirajuci njeno ime!

Najradije bih je zagrlila...I pozvala - na Modrave!

Post je objavljen 14.09.2008. u 22:37 sati.