Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/apstinent

Marketing

Nije lako biti Teletubbie

Moj mozak je definitivno ispran što se osjeti i po postovima. Želim pisati, a izlazi malo ili ništa. A što ga je ispralo? Tinky-Winky, Dipsy, Laa-Laa i Po, četiri slatke lutkice koje moje dijete (poput mnogih drugih) obožava. A roditelji nakon mjeseci i mjeseci torture obožavaju igrice poput OVE (upozorenje: nije za one mekog srca).

No, zapravo nije lako biti Teletubbie... Naime, danas me je inspirirala na kopanje po Internetu kolegica s posla. Rekla je da nije više nikada gledala Teletubbise nakon što je Tinky-Winky gostovao u emisiji Dobro jutro Hrvatska. Naravno, nad mojom je glavom bio veliki upitnik. Nisam znala da su na HTV-u ugostili Davea Thompsona koji glumi najvećeg, plavog Tubbija. Kolegica nije mogla točno opisati zašto se zgrozila, no rekla je da je bilo nečeg nakaradnog u njegovom ponašanju, pomalo jezivog. Tinky-Winky bez maske očito nije bio sladak...

I tako sam se ja bacila u istraživanje. Stvarno, nikada se nisam pitala tko su zapravo Teletubbisi? Na prvom linku ispale su mi oči. No, pogledajte sliku sami - biste li vi mogli skakutati u ovom kostimu???

Tinky

Tinky-Winky u prirodnoj veličini visok je oko 3 metra, a Po, koja je najmanja, oko 1.80 m. Naravno, glumci moraju često imati stanke kako bi mogli skinuti goleme glave i udahnuti svježeg zraka. Radi usporedbe veličine, evo još jedne fotke. Na njoj su glumci snimljeni sa najdražim stvarima Teletubbiesa - Dipsy (John Simmit) ima šešir, Laa-Laa (Nikki Smedley) svoju loptu, Tinky Winky (Dave Thompson) torbu, a Po (Pui Fan Lee) romobil.

glumci/

glumci/

Za snimanje je korištena i posebno velika sorta zečeva (Flemish rabbits) koji dosegnu težinu i do 13 kilograma (a sudeći po fotkama koje sam našla i više...). Evo jednog slatkog zečića na slici.

zeko/

Mihovilov najdraži usisavač Noo-Noo dovoljno je velik da u njega stane manji čovjek koji njime i upravlja. Da ne zaboravim, evo i prave lokacije zemlje Teletubbiesa KLIK.

Nakon svega sam uvjerena da bi moj sin, kada bi imao prilike uživo vidjeti Teletubbise, još godinama imao noćne more... A njegova odrasla i pomalo iskvarena mama neminovno si postavlja pitanje - ako je Tinky-Winky visok 3 metra, koliko bi trebalo biti dugačko ono među nogama? smijeh



Post je objavljen 09.09.2008. u 21:25 sati.