Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/neolina

Marketing

Kraj tjedna - ko ziv, ko mrtav

Nedjelja je moj najdrazi dan. Ne zato sta idem na jutarnju misu, ni zato sta kuham obiteljske ruckove, nego zato sta moja obitelj (sin, pas i macka) nedjeljom spavaju bar do podne. Ja to iskoristim i svoje ljencarenje opravdam hvatajuci se za njihovu ljenost, pa do podne spavam i ja. Kotrljajuci se izmedju PC-a i TV-a kojesta saznam, a da guzicu nisam iz kuce izvukla. Doduse, kad se sve skupa zbroji bolje da nista od ovoga nisam saznala. No, sta je tu je, saznala sam.
TV-e nam opet (koja je ovo vec godina?) prikazuje napad na twinse. Svake godine gledamo savrsene obitelji ljudi poginulih u napadu. Gledamo njihove slika iz djetinjstva, dodjela diloma, slika sa vjencanja... Slusamo kako su svi bili bez poroka i bez mana, uspjesni i savrseni obiteljski ljudi. Svi si tepaju I love you, I promisse, uglavnom, sve americki savrseno. Kakva je pozadina napada i ko je uopce napadac vise i nije vazno. Gledajmo savrsenu ameriku i sutimo. Naravno, covjek nikada ne zasluzuje da prerano umre, a pogotovo ne tako, ali mene vise od tih savrsenih americkih obitelji vise zanima kako zivi sirotinjska obitelj u okupiranom afganistanu, iraku, palestini...oni koji nisu "savrseni" i za koje amerikance zaboli djon. Zgodno bi bilo saznati kako zivi taj nesavrseni i okupirani narod.
Preduga mi ta emisija bila, i malo dosadna moram priznati, pa sam odigrala nekoliko partija briskule da ubijem vrijeme dok kava bude gotova. Skupa s tom kavom se opet prebacim na trosjed, metar dalje, i evo ga dnevnik. Sve puno mrtvih. Oces u busu, oces na cesti, oces ovako oces onako...kako god da umres zavrsis u dnevnik. Ne kontam zasto se dnevnik ne preimenuje u - "tko je danas skoncao". Na kraju neka jos ubace horoskopsku prognozu za iduci dan i bit ce to najzanimljivija emisija tevea. E da, kazu umra je Dino Dvornik. Sve kolege su sokirane i iznenadjene. Oni su se iznenadili a ja sam iznenadjena da je pozivio i toliko, kako je zivio. Laka mu crna zemlja i nek se tamo gore malo skulira.
A sad brzo na briskulu.

.........
E da, vecernju emisiju 9/11 vrijedi pogledati. Cak i vise puta.





Post je objavljen 07.09.2008. u 19:09 sati.