Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nogohod

Marketing

Nadmudrivanje i nadbudaljivanje, o glupiranju ni riječi

Malo je nedostajalo da subota neprimjetno iščezne iz vidokruga bez traga i spomena, kao da je nije ni bilo, ostavljajući još jedan krnjutak u kalendaru. Kako je obojana , kakve dojmove nosi? Ne znam, čini mi se da će opet ostati u znaku prepiranja s vlastitim budalaštinama. Nadmudrivanje u budalaštinama, osim što djeluje nezgrapno i bizarno moglo bi biti podsticaj stvaranju nove mudroslovne discipline. Otvaraju se sveučilišta na sve strane,otimaju se oko programa i programskih načela, žeđ za naukom ili diplomom ne jenjava,zainteresiranih ko 'alve - tlo plodno kao izmišljeno za nadbudaljivanje, novu discipline kojoj tek treba sklopiti znanstvene okvire i sačiniti svojevrsni inkubator koji će u ponudi ljudskih resursa učiniti svojevrsnu revoluciju.

Poznato je tko su favoriti u nadmudrivanju, riječ je o disciplini sa dubokom tradicijom. Znakoviti pomak pojavio bi se kod nadbudaljivanja, disciplini u začecima, nevinoj i slobodnoj za potpuno određenje, bez uplitanja u srodne i nesrodne djelatnosti. Kakve su potrebe za kadrovima - pitanja su svakog managera kojemu ljudski resursi nalikuju nepoznanici. Odgovor, nimalo iznenađujući da su potrebe beskrajne navest će ih da zadovoljno protrljaju dlanove i late se posla od kojeg će zavisiti naša budućnost.

Ni ove godine neće se moći studirati glupost, ljudska dijelatnost sa dubokim korijenima s lakonskim obrazloženjem da se uvijek pojavljuje stihijski, nepozvana, u sjeni djelatnosti koje nose progres, vode u bolje sutra.Glavna zamjerka je što glupost nije definirana, a kao takva, iako značajna ostaje neuokvirena.

Tako se moja subota pretvorila u nedjelju, uz taktove poznatog šlagera: Ostala si uvijek ista.
Pitanje je - dali bih, da sam pisao u tišini, sklepao nešto suvislo. Sumnjam.

Post je objavljen 06.09.2008. u 23:19 sati.