Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/justthepine

Marketing

Gluh i gluhlji pored zdravih ušiju

Leđa me više ne bole tako kao proteklih dana. Konačno su se malo opustila i više ne gutam tablete. Svejedno nisam zaboravio zidare i čepiće koje nose u ušima. Na njih me podsjetio lik ujutro. Čekao je pred dućanom i prije nego sam otvorio. No o njemu na kraju. Idemo prvo na zidare.

Možda sam ja problem. Istina je da slabije čujem, ali pitam tri put ako nisam dobro razumio neke stvari. Prije mjesec i pol smo počeli s renoviranjem dvorišta. Sve je zakuhao "Bibi". Kad je već došlo do sve te gungule, odlučili smo malo i mi popraviti prilaz dvorištu kako bi gosti što ugodnije dolazili k nama. Mama je rekla da će uzet pouzdanog zidara kojeg dulje vrijeme zna. Štima velim ja. Zašto ne. Poznati je, zaradit će nešto novaca. Bolje tako nego platiti nekog drugog. Na žalost, njegov kolega koji radi s njim je išao taman na more. Dečko ima pravo na godišnji. Tu nema zbora. No likovi koje je ovaj dopeljao sa sobom... Čudo!

Bilo je za otkopati nešto zemlje. Odmah smo se dogovorili nek se ta zemlja stavlja na hrpu iza štale pa ćemo to iskoristiti kada nam bude trebalo. Sama zemlja nije vrhunska, ali za pokrpati travnjak i tako slične stvari, dušu dalo. Nekoliko puta smo naglasili da se to stavlja na hrpu. I kaj nisu stavili na hrpu? Jesu! Od 60 kvadrata!!! Majstori su to fino sipali jedno do drugoga. Uništili su mi 60 kvadrata trave. Od toga su zauzeli nekih 10 kvadrata voćnjaka i otišli pod jabuku. Napomenuli smo im i da paze kad se pojavi šuta nek je sortiraju za odvoz. "Nema problema" – rekoše. Svejedno sam našao na toj "hrpi" jedno tačku stakla i drugog (ne dragog) kamenja. Naravno, lopata u ruke i ajmo. Nije uopće problem što se moralo lopatati. Daleko od tog. Samo sam zbog njihovog nemara bacio tri tačke zemlje. Nije mi padalo na pamet prosijavati staklo i kamenje. Trebam li reći kako mi je sada podosta teže brati jabuke? O travi mi se više ni ne razmišlja. nono

Prije nego su počeli raditi smo rekli njihovom gazdi da u voćnjaku, na gornjoj lijevoj strani ima platoić gdje može paliti vreče od cementa i slično. I veli on svom "težaku" nek to odnese gore lijevo i zapali. Lik napuni dve tačke i ode "gore lijevo". Samo do prvog ugla dok ga gazda nije vidio. Na ćošku štale je potpalio to. Plamen je opleo grane jabuke i umalo je štalu zapalio!!! mad I nemoj bit nervozan!!! Pouka? Kakve god majstore imali (mislim na građevinu i vodovod), uvijek treba prstom sve pokazati. U protivnom ste si sami krivi ako nešto krivo naprave.

Danas pak za dobro jutro čeka mušterija dobrano prije 8h. Sve cupka pred dućanom. On je nezadovoljan zamjenskim aparatom koji je dobio i hoće sklopiti novu pretplatu. Velim mu ja nek to ne radi, ali ne. Njemu je mob neophodan i on jednostavno mora uzet mob dok je ovaj na servisu. Najjeftinije mu je uzet još jednu liniju. OK...tko sam ja da mu se suprotstavljam. Veli on da bi uzeo aparat koji košta nešto preko 2.000kn. Velim ja OK i kažem mu da ga na pretplatu na jednu godinu košta 1.5xxkn, a na dvije godine 1.7xxkn. Veli da mu više odgovara jedna godina. Opet ja ponovim, aparat je u tom slučaju 1.5xxkn. Pišem ja ugovor i opet napomenem cijenu i napišem iznos na kutiju. Lik poptiše sve dokumente, odemo na kasu i velim ja da ga to košta 1.5xxkn, a on meni veli da je on uzeo aparat na pretplatu. Na to ja kažem da je i da taj aparat košta 1.5xxkn kako sam mu u nekoliko navrata rekao. "A, ja vam nemam te novce. Nema šanse da vam ja to platim. Ja sam vas skroz krivo skužio." Gledam ga i ne vjerujem. Jamstvo sam potvrdio, ugovore poslao na aktivaciju. Ne znam bi li mu rekao da je idiot ili kaj. Opet ja okrenem priču na komplete i kažem mu da ima tu jeftiniji aparat za 3xxkn i nek si njega uzme. Nebude... On je zbunjen i ide kupit u Konzum aprat za 148kn. Ja ga gledam i ne vjerujem. headbang Složio mi je fini čušpajz za nekoliko radnih dana, a tek je 8:15. Lijep početak radnog dana. Nema što. I onda su kupci uvijek u pravu? Jesu vražju mater! I ljudi... Dajte perite uši ujutro i ako nekaj ne razmijete, PITAJTE. I 10 puta ako treba. Sve preko toga bi išlo u sferu pretjerivanja i dokazivanja kolko ste nerazumni ili nedaj Bože glupi.

Srećom, danas je tekma i idem na nju hrvatska Ništa mi neće ovi dan pokvarit sretan

Post je objavljen 06.09.2008. u 12:56 sati.