Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/umojojkuhinji

Marketing

Gibanica s pudingom

Image and video hosting by TinyPic


Nadjev od pudinga
1 i pol prašak za puding od čokolade
600 ml mlijeka
5 žlice šećera
oko 150 g mljevenih keksa (s maslacem ili zobenih, ili čajnih kolutića…)
100 g čokolade za kuhanje

Tijesto
500 g brašna
1 jogurt ili vrhnje
1 i pol paketić Dr Oetker Garant kvasca ili pola paketića suhog kvasca
pola praška za pecivo
1 jaje
prstohvat soli
pola čaše (od jogurta) ulja
pola čaše mlijeka


U 100 ml mlijeka razmutite prašak za puding i šećer. Ostatak mlijeka zakuhajte i u njemu skuhajte puding. Ostavite puding da se ohladi.
U ohlađeni puding umiješajte nasjeckanu čokoladu i mljevene kekse da dobijete gustu, glatku smjesu.

Ako koristite suhi kvasac od svih sastojaka zamijesite dizano tijesto i ostavite ga na toplom da se digne. Kad se tijesto digne podijelite ga na dva dijela, razvaljajte... kako je dolje opisano.

Ako koristite Garant kvasac, u posudu stavite brašno, jogurt, prašak, kvasac, jaje, sol, ulje i hladno mlijeko. Miksajte svrdlastim nastavcima za dizana tijesta 2 min na najvećoj brzini.
Tijesto odmah podijelite na dva dijela. Jedan dio tijesta razvaljajte i premažite ga polovicom nadjeva.
Čvrsto narolajte, pritisnite krajeve da nadjev ne bi izlazio.
Stavite u namašteni lim.
Na isti način pripremite i drugi dio tijesta.

Gibanice premažite uljem i nabockajte drvenim štapićem.

Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva oko pola sata.

Pečenu gibanicu premažite uljem, pokrijte kuhinjskom krpom i ostavite da se ohladi.


*Tijesto je iz recepta za Miliczinu Plitvičku štrudlu


Slični recepti
Plitvička gibanica od dunja, oraha i kupina
Plitvička gibanica od dunja, višanja i bresaka
Plitvička gibanica od jabuka, rogača i bobičastog voća
Plitvička gibanica od kokosa, višanja i oraha
Plitvička gibanica od oraha, rogača i pekmeza
Plitvička gibanica od rogača, maka i jabuka
Plitvička gibanica od sira, blitve i jaja
Gibanica s jabukama
Gibanica s višnjama, šljivama...



Post je objavljen 05.09.2008. u 10:41 sati.