Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/slijedime

Marketing

Novi život (2)

"Bog je ljubav"1 Iv 4, 8

Razmišljali smo i molili za spoznaju Božje ljubavi prema nama. Bog je naš Otac i On nas ljubi. Zašto? Jer je Bog ljubav. Čista i sama ljubav i ne može drugo nego ljubiti. Razmislimo još malo o Božjoj ljubavi.

Bog te ljubi osobno jer je On tvoj Otac

"Sada ovako govori Jahve, koji te stvorio, Jakove, koji te sazdao, Izraele: "Ne boj se, jer ja sam te otkupio, imenom sam te zazvao, ti si moj!" (Iz 43, 1)

"Ljubavlju vječnom ljubim te." (Jer 31, 3)

Bog nas ne ljubi radi onoga što činimo, nego zbog toga što je On naš Otac.

"Kako se otac smiluje dječici, tako se Jahve smiluje onima što ga se boje" (Ps 103, 13)

Bog te ljubi bezuvjetno jer je On ljubav

"Bog je ljubav" (1 Iv 4, 8)

"Može li žena zaboravit svoje dojenče, ne imati sućuti za čedo utrobe svoje? Pa kad bi koja i zaboravila, tebe ja zaboraviti neću. "(Iz 49, 15)

Bog ti ne postavlja nijedan uvjet da bi te ljubio. Bog te ljubi onakvog kakav jesi u ovome trenutku.

Nije važno kakav si bio ili kakav si sada: grijesi, poroci, mane. Bog te ljubi bezuvjetno, jer se Njegovu ljubav ne mijenja. Štoviše, svi neuspjesi, problemi i grijesi tvog života predstavljaju sada zgodnu priliku da iskusiš Njegovu ljubav, ljubav Boga koji je uvijek vjeran.

"Nek se pokrenu planine i potresu brijezi, al' se ljubav moja neće odmać' od tebe" (Iz 54, 10)

Nemaš potrebe praviti se drugačijim nego što jesi, jer te Bog ljubi. On te ljubi onakvog kakav jesi. Štoviše, On te je stvorio takvim. Ne samo da nas prihvaća onakve kakvi jesmo, nego mu se sviđamo onakvi kakvi jesmo

Bog ti želi najbolje, jer si ti Njegov sin

Bog te uistinu ljubi onakvog kakav jesi, ljubi te toliko da te ne želi ostaviti u takvim uvjetima. On želi za tebe mnogo više.

Upravo zato jer te Bog ljubi, On želi najbolje za tebe i ima plan za tebe, koji je napravio svojom mudrošću i ljubavlju.

"Onomu pak koji snagom u nama djelatnom može učiniti mnogo izobilnije nego li mi moliti ili zamisliti ..." (Ef 3, 20)

Bog je preuzeo inicijativu da te ljubi

Bog te ljubi i jedina stvar koju traži od tebe je da vjeruješ u Njegovu ljubav, da vjeruješ u Njega i da se pouzdaješ u Njegove putove više nego u svoje.

Prva stvar koju Bog traži od nas nije da mi ljubimo Njega, već da dopustimo da On ljubi nas. Pokaži Mu da želiš iskusiti Njegovu ljubav prema tebi.

Razmisli i moli o ovim istinama Božje ljubavi.

Bog te blagoslovio!

Zajednica Emanuel

Post je objavljen 04.09.2008. u 08:32 sati.