Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/jedvagenij

Marketing

Deset posto ?!? Jebote pa to je sto promila !!!

Oko 3.000 zaposlenih u zaštitarskoj tvrtki "Sokol Marić" primat će od 1. rujna prosječno 10 posto veće plaće, najavljeno je na konferenciji za novinare na kojoj se govorilo o tijeku pregovora o Kolektivnom ugovoru za zaštitarsku djelatnost.

...

Predstavnik Republičkog sindikata radnika Hrvatske Miomir Jačimović rekao je kako se odlukom o povećanju plaća prekida "bijeli štrajk" koji je trajao zadnjih mjeseci.
Prenosi HRT.

E, pa mogao bih i ja reći nešto o tome:


Deset posto... i naši sindikati popustili i obustavili bijeli štrajk. Da se razumijemo, deset posto je lijepa suma, ali, pobogu, tolika (i veća) nam je u zadnje dvije godine bila inflacija. Nadalje, čim se bacila kost na račun plaće, zaboravili su se drugi zahtjevi.

Nažalost, većina zaštitara radi u nemogućim uvjetima. Ja u dvije godine koliko radim još nisam dobio jaknu, prošlo ljeto sam cijelo ljeto odradio sa dvije košulje kratkih rukava, od kojih sam jednu morao posuditi od kolege, a ona druga je već bila toliko iznošena, da su oni crni dijelovi bili toliko isprani i izblijedili da su bili zapravo svijetlosivi. Ljudi se voze u blindama koje su da te Bog sačuva. Veća opasnost im prijeti od vozila koja su na samom rubu ispravnosti nego od prepada razbojnika. Ljeti na 35 stupnjeva u hladu, zamislite kako se voziti u vozilu koje je skoro hermetički zatvoreno, ima dvostruka stakla i upravo vam je crkla klima, koja ni dosad nije bogzna kako hladila ... a radi se skoro po cijeli dan ... Neki kolege kažu da su skoro zaboravili kako im ukućani izgledaju ...

Netko će reći "Pa koji će vam qrac plaća? i tako ne radite ništa!", ali ja bih takvome dao samo da sjedi 12 sati na jednome mjestu, pa bih ga nakon smjene pitao da li je umoran i da li bi radije iskrcao kamion brašna ili vreća cimenta ...

Nije mi namjera pljuvati radi pljuvanja, već ukazati na neke stvari koje bi se trebale srediti. Nadam se da će i g. Marić, i vlasnici ostalih zaštitarskih tvrtki konačno shvatiti da na ovaj način zapravo rade "u korist vlastite štete". Nadam se da je ovo tek prvi korak naprijed u bolju budućnost ovog vrlo važnog posla.







Post je objavljen 03.09.2008. u 22:56 sati.