Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ngnewave

Marketing

EVERYTHING THAT HAPPENs WILL HAPPEN TODAY...

...dAVIDA bYRNEA I bRIANa eNOA, jako podsjeća na drugi duet Briana Enoa s Johnom Caleom, perfektni Wrong Way Up (1990). Byrne i Eno kažu da sada rade elektronički gospel. Ne mogu se oteti dojmu i cinizmu da ljudi kad malo ostare, zvuk havajskih gitara i farfia orgulja u waltz ritmu vide kao vrhunski background za stremljenje mudrosti i miru. Byrne pisao txts, a Eno glazbu i uskoro kreću na turneju na kojoj će, tnxGod, svirati i Talking Heads standarde koje su zajedno proizveli i producirali od 1978-80. I na ETHWHT su , ali ipak slabije, vidljivi proplamsaji Headsa cca 1984., Little Creatures i sl. no s vremena na vrijeme, a i zbog karakterističnoga Byrneovog glasa i nekih manirizama, teško je ne pomisliti: "Talking Heads!".
Tina Weymouth, osoba koja je najviše pizdila zbog raspada Headsa davno je rekla "kako ih može zamisliti, kao dva starčića, slično odjevena, kako i dalje raspravljaju o mjuzi, a i Bowie se mota negdje unaokolo". Ženska intuicija, iako je u mnogim stvarima pogriješila što se dade pročitati iz njihove biografije.
CD, unatoč svemu, uopće nije loš i nadam se da će ih europski dio turneje dovesti u Zg. Byrnea sam gledao 2004-e u Tvornici i bilo je savršeno-čovjek još uvijek zna znanje.
poslušajte na...

Post je objavljen 30.08.2008. u 19:41 sati.