Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/opsa

Marketing

Seminar o NATO-u na otoku Šipanu

U organizaciji Atlantskog vijeća Hrvatske, u Luci Šipanskoj na otoku Šipanu danas je počeo sedmodnevni međunarodni seminar na temu "NATO - prošlost, sadašnjost i budućnost".

Skup je okupio ministre vanjskih poslova, diplomatske predstavnike i predstavnike NATO-a koji će, među ostalim, raspravljati o NATO-u i jugoistočnoj Europi, te pitanjima sigurnosti u regiji, kao i hrvatskoj perspektivi kada je u pitanju pristupanje NATO-u.

Otvarajući skup, predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić među ostalim se osvrnuo na put Hrvatske prema članstvu u NATO savezu.

Podsjetio je da je nakon što je Hrvatska u travnju ove godine dobila pozivnicu i 9. srpnja potpisala Protokol, upućeno pismo članicama zemalja NATO-a vezano uz dinamiku ratifikacije u njihovim parlamentima.

Hrvatska zajedno s Albanijom očekuje da će zemlje koje imaju različite postupke u procesu ratifikacije početi taj proces i da će do proljeća 2009. biti ratificirano pristupanje Hrvatske i Albanije NATO savezu, naglasio je predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić, dodavši kako će nakon toga Hrvatski parlament donijeti konačnu odluku o članstvu u NATO-u.

Post je objavljen 29.08.2008. u 14:23 sati.