Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nabrzaka

Marketing

54. post. Pet zaključaka s ljetne pauze i iz Valencije

1. I F1 vozači vole godišnje odmore bez obzira na ono što pričaju po novinama. Kimi je odmah nakon Mađarske rekao da jedva čeka pauzu i da mu godišnji dolazi u najboljem mogućem trenutku. Ipak, po povratku s trotjedneg plandovanja uspio se kvalificirati četvrti, izgubiti mjesto na startu, pokupiti mehaničara u boksu i spaliti motor. S druge strane, Hamilton je govorio da se njemu ne ide na pauzu, on bi samo radio, radio i radio, a onda smo ga skoro puna tri tjedna svakodnevno gledali po britanskim portalima kako sa svojom pussycat dollsicom putuje po Kaliforniji, tulumari po Londonu i fešta na jugu Španjolske. Nije loše za nekog tko je prisilno potjeran na godišnji odmor. A vozač iz sredine poretka, nekad dvostruki svjetski prvak, u Valenciji se pojavio s tenom na kojem bi mu pozavidjeli svi fićfirići s našeg Hvara. Fernandova potamnjela koža i obraslo lice nacrtali su se prošlog tjedna u Valenciji i zabavljali španjolske fotoreportere.
2. Felipe Massa je najpodcjenjeniji vozač ovogodišnjeg grida Formule 1, a vjerojatno i šire od toga. Čitajući komentare po forumima, pa čak i neke novinske članke, čovjek bi zaključio da je riječ o dečku koji je vozački položio iz stotog pokušaja i to jer su mu se smilovali u auto školi. A kad ono... Felipe je iz Valencije otišao s pobjedom u džepu i pun samopouzdanja (premda mu ga ni inače ne fali) te korak bliži osvajanju naslova ili barem intenzivnoj borbi do posljednjeg kruga prvenstva.
3. Bruno Senna 99.9 % iduće godine dolazi u Formulu 1. Premda je prije par dana izjavio da nije, kako su novinari objavili, pregovarao s BMW-om, jučer je rekao da je razgovarao sa svim F1 ekipama osim jedne (Ferrari) i da traži kombinaciju koja će mu najbolje odgovarati. U GP2 prevenstvu je još uvijek na drugom mjestu, ali šta je to u usporedbi s prezimenom koje nosi. No, dečko je simpa i svakako se veselim njegovu dolasku u svijet koji je Ayrton toliko volio.
4. Sebastian Vettel je vjerojatno jedan od budućih svjetskih prvaka. Mrzim ovakve izjave jer se često koriste olako, jer nemaju nikakvu garanciju i jer se uvijek sjetim Montoye koji je jedini vozač u zadnjih deset godina za kojeg bi, na početku njegove karijere, stavila ruku u vatru da će stvarno biti prvak, a onda je umjesto naslova prvaka pokupio titulu najmrzovoljnijeg F1 grintavca, odmah uz nekadašnjeg momčadskog kolegu Ralfa Schumachera. Ali unatoč svemu tome, optimistična sam u vezi Vettela - dečko je sjajan, a osim borbenosti na stazi jako mi se sviđa i što je pravi veseljak kojeg nikad nećete vidjeti namrgođenog i koji očito zabavlja sve oko sebe jer kad god vidim njegovu fotku s nekim od vozača ovi se redovito valjaju od smijeha. Pa čak i Raikkonen... a pažljiviji opservatori vozačkih parada i susreta vozača oko staze primijetit će da su Kimi i Sebastian često zajedno i uvijek u dobrom raspoloženju.
5. Kazuki Nakajima je jedan vrlo savjestan dečko. Nakon što je u prvom krugu Valencije izbacio Fernanda Alonsa iz utrke, evo što je izjavio: "I could see it was Fernando, and I thought whoops, it's no good for him and the Spanish fans. It's a shame for everybody, and me as well. I will say sorry to the fans. Maybe I need a bodyguard now!" sretan


Post je objavljen 27.08.2008. u 20:52 sati.