Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/dvdlipovljani

Marketing

Proslava 120. obljetnice

Na blagdan Velike Gospe 15.08. 2008.g. vatrogasci DVD-a Lipovljani cjelodnevnim programom obilježili su svoju 120-tu obljetnicu misom u crkvi sv. Josipa, a delegacija je položila cvijeće na grob svog prvog predsjednika Martina Crkvenca i na zajednički križ na groblju za sve poginule Lipovljanske vatrogasce.
Image and video hosting by TinyPic
Ispred DVD-a Lipovljani, predsjednik društva g. Damir Hubak i zapovjednik društva g. Zlatko Pješ dočekali su svoje goste i uzvanike iz susjednih i prijateljskih društava, a posebno su primili svoje bratsko društvo PGD Bizovik iz Slovenije ( njih 38 ) s kojima se druže i surađuju već 30 godina.
Od 16,00 svi zainteresirani mogli su pogledati pokaznu Vatrogasnu vježbu na poligonu firme SAZOV. Vježbu je idejno zamislio zapovjednik Zlatko Pješ, a održana je u suradnji s Vatrogasnom zajednicom Sisačko-moslavačke Županije, te sa vatrogasnim postrojbama iz Garešnice, Novske i PGD Bizovik iz Slovenije. S obzirom da se vježba izvodi povodom 120 g.postojanja i rada nosi ime LIPOVLANI 120, a organizator i nositelj vježbe je DVD Lipovljani.
Vježba je zamišljena i izvedena na način kao da se dogodila stvarna situacija, a što je dobar pokazatelj za postupanje u budućim mogućim intervencijama.
Image and video hosting by TinyPic
Tokom uspješno izvedene vježbe za koju je predviđeno 30 minuta uz korištenje sve raspoložive mehanizacije DVD-a Lipovljani, te specijalnih vozila i ekipa iz Bizovika(Slovenija), Garešnice, Kutine i Novske, brojni promatrači imali su prilike vidjeti izvrsno pripremljene simulacije nesreća i uspješno spašavanje unesrećenih sa realističnim markerima i lokaliziranjem požara, a sam tijek vježbe je izveden u više etapa uz maksimalnu koordinaciju svih uključenih Vatrogasnih postrojbi.
Nakon kratke okrijepe Učesnika i uzvanika od 17,30 svečanim mimohodom vatrogasaca i vozila centrom Lipovljana uz pratnju limene glazbe Banova Jaruga i DVD-a Križ, kojem su prethodili konjanici sa Državnim Županijskim i Općinskim zastavama te prolaskom povorke pored svečane i počasne lože uzvanika i najstarijih članova DVD-a Lipovljani ponosno i dostojanstveno pozdravljeni od brojnih mještana.Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Završetkom Mimohoda nastavljena je proslava obljetnice uz kraći kulturno umjetnički program u izvedbi Kud-a; Lipa, Matice slovačke, Češke besede i KPDU Karpati u velikom šatoru postavljenom za ovu prigodu na rukometnom igralištu u Lipovljanskom parku.
Svečanu sjednicu povodom 120 godina DVD-a Lipovljani uz prisustvo svih uzvanika i gostujućih društava započeo je Predsjednik Damir Hubak najavom Mješovitog pjevačkog zbora „Lira“ Lipovljani koji su izveli državnu i vatrogasnu himnu, a minutom šutnje odana je počast svim nastradalima i umrlim vatrogascima Republike Hrvatske i DVD-a Lipovljani.Image and video hosting by TinyPic
Svečanost je nastavljena u ugodnom druženju uz dobru večeru, osvježavajuća pića, ples i muziku uz glazbeni sastav „Oldtajmeri“ do ranih jutarnjih sati.Image and video hosting by TinyPic

Ovom prilikom se zahvaljujemo svima koji su nam pomogli pri organizaciji ove svečanosti. Također i svim donatorima još jedno veliko hvala! Hvala svim članovima DVD-a Lipovljani koji su se odazvali i prisustvovali proslavi. Također hvala i svim našim sumještanima što su nas pratili i bili s nama na taj poseban i izrazito svečan dan za naše društvo.


Post je objavljen 19.08.2008. u 14:07 sati.