Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gastrouzitak

Marketing

LJETNI SEKILI GULAŠ

Sekili gulaš se kod mojih doma naziva gulaš s puno kisela zelja iliti kupusa i svinjetinom . Ovo jelo brat i ja obožavamo, a mama to napravi fenomenalno. Kad sam danas razmišljala o ručku, a gledajući zelje u frižideru zaželila sam se sekili gulaša. Naravno, budući da je ljeto, kiselo zelje će čekati zimu, ali ovo slatko i mlado tako zove i poziva ukusni ljetni obrok. I tako mi padne ideja!dead Pa patlidžan na mnogo mjesta daje "mesni" ugođaj, a ovo slatko zelje voli se družiti s povrćem i tako sam dobila inačicu sekili gulaša, ali u ljetnom ruhu!



Sastojci (za dvije osobe):
pola luka
pola glavice slatkog zelja
1 srednji patlidžan
sol, papar, majčina dušica, crvena paprika
malo pancete narezane na male komade
voda za podlijevanje

--------------------------



Patlidžan isjeckati na kockice, nasoliti i pustiti da stoji.
Na vruću tavu staviti pancetu da pusti masnoću.
Nasjeckati luk i dodati..
Kada se zarumeni dodati zelje izrezano na sitno. Dinstati dok ne omekani. (15-ak'), podlijevati da se ne primi.
Patlidžan dobro iscijeditit i dodati zelju, popapriti, dodat majčinu dušicu i crvenu papriku.
Dinstati dok se sve ne poveže i patlidžan skuha. (15-ak ')



Poslužiti s kuhanim krumpirom ili s kukuruznom krupicom.

Post je objavljen 26.08.2008. u 13:34 sati.