Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/4animals

Marketing

Zakon o broju pasa u stanu/kući

Hello evereybody! Da, da... Napokon sam se udostojila napisat post. Uživala sam na praznicima i tako to pa se nisam sjetila obraditi neku temu. Ali uvijek se nađe nešto zar ne?

------------------------------------------------------------------
Na mojim najdražim ljubimcima sam još od prilike na početku ljeta pročitala članak o zakonu držanja pasa u kućama ili u stanu. Citiram "Tisuću kuna je predviđena kazna za puštanje psa na zelenu površinu, a s istom tolikom svotom bi se trebali kažnjavati i oni koji u stanu drže više od jednog psa ili više od dva u obiteljskoj kući."
O ovom prvom dijelu ću malo kasnije, ali...
Ovakav glupi, banalni, primitivni, nelogični, nedemokrativni zakon mi donio samo isto takav čovijek!
1. što se ikoga tiće koliko ću ja pasa imati u SVOJOJ kući.
Navodno taj zakon je donesen kako bi se smanjilo napuštanje pasa, ali apsolutno nikome nije palo napamet da za početak počnu kažnjavati takve ljude nego su se išli pravit pametni.
Ako je nabavim još jednog psa što onda? Hoće mi možda netko, eto tako doći u kuću i reći ' koliko pasa imate u kući? '?? NEĆE!
A hoće li kada nađu nečijeg napuštenog psa napltiti kaznu gospodaru? NEĆE!!
Naravno da se neću uzrujavat zbog takvih stvari. I briga me zbog zakona nego mi nije jasno zašto ne poduzmu druge mjere koje će biti učinkovite ili da barem počnu provoditi ove koje već postoje.
Sjećam se da je prije par godina u nekom Hrvatskom gradu već donesen takav zakon i na TV-u su bili ljudi u veterinarskoj stanici koji naravno vode svoje životinje da ih USPAVAJU! Da meni takav čovijek dođe na vrata ja bi mu ih zatovrila, a ako baš želimo biti uljudni ne vjerujem da će on vama uči u svaku prostoriju u kući mada ne vrijedi govorit o tome kada bi bilo apsurdno da neko ide od kuće do kuće i provjerava koliko pasa ta kuća ima.
------------------------------------------------------------------
Uglavnom kod mene sve divno ide. Gledala sam prije tjedan, dva 10 do 8. Bilo je o 'opasnim' psima i mogu reći da mi se svidjelo. Donesen je novi pravilnik što se toga tiće i to malo stroži: ukratko - pas koji ugrize drugog čovijeka ili psa bez razloga je opasan. Takav pas mora biti steriliziran, a Pit Bull i Staffovi (ja mislim) su odmah proglašeni opasnim psima i mora ih se odmah sterilizirat. Nitko od tih opasnih pasa nesmije hodati bez brinjice, a svi psi moraju imati povodac. Navodno Pit Bull uopće nije priznata pasmina u Hrvatskoj pa ih je sada zabranjeno uzgajat i bla, bla. Ja mislim da sam dobro rekla jer se ne sjećam.
Uglavnom napravit ću novi dizajn i odgovorit ću vam na komentare. Evo za kraj pokoja sličica:
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket

Posjetite našu web stranicu - ovdje!

Bok!



Post je objavljen 25.08.2008. u 15:39 sati.