Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sihajariddle

Marketing

14. poglavlje - Nova prijetnja

Iduće jutro Nessa je ustala veoma rano. Izvukla se iz kreveta i navukla crne traperice i nekakvu crnu majcu s napisom. Nije se ni potrudila počešljati nego je otišla do Sihajine sobe i ušla bez kucanja.
- Dobro jutro, Nessa- kaže joj Sihaja koja j sjedila na dasci od prozora još uvijek u spavačici.
- Jutro. Svejedno ne spavaš dobro?- upita je Nessa i zavali se u sofu koja je gledala prema prozoru.
- Ne. Ali to nije važno. Što to tebe muči?- upita je Sihaja i odljepi pogled od zimske idile koju je do tada gledala kroz prozor.
- Kako to misliš?- upita je Nessa.
- Od jučer od kada si došla, osjećaji su ti u velikoj zbrci. Nešto nije u redu. Želim da mi kažeš što.- kaže Sihaja pa ustane s daske i priđe Nessi.- Što nije u redu, Nessa?
- Uobičajeno. Mama i tata me ne podnose. Draco je u zadnje vrijeme bolji prema meni, čak se pomirio i sa Starzom. Istina tata je poludio kada je saznao da su Draco i Starz sada dobri frendovi.- kaže Nessa deprimirano pa skrene pogled od Sihajinih očiju.- Želim imati normalne roditelje koji me obožavaju bez obzira na to u koji sam dom upala.
- Možda nemaš roditelje koji te obožavaju ali imaš hrpu frendova i rođaka koji te puno vole. A i veoma brižnog brata.- kaže Sihaja na što se Nessa nasmije.
- Brižnog brata? Da baš!- kaže Nessa.
- Ne moraš mi vjerovai ako ne želiš ali ja sam rijetko u krivu oko takvih stvari. Draco te jako voli i veoma je ponosan na tebe.- kaže joj Sihaja ozbiljno.
- Ti to fakat ozbiljno?- upia je Nessa, a kad je Sihaja klimnula ona je upita- Zašto se onda tako ponaša prema meni?
- Velika braća uvijek tako rade. Prave se da te mrze a ustvari nema toga što ne bi napravili za tebe.- kaže joj Sihaja pa nadoda uz smiješak.- A i Draco je malo razmažen.- Nessa se od srca nasmije pa zagrli Sihaju.
- Hvala rođakinjo.- kaže joj Nessa pa ode iz sobe.- Vidimo se sutra u vlaku. Čuvat ću ti mjesto.
Sihaja se nasmiješi pa ode u svoju garderobu i izvuče veliki kovčeg iz jednog ormara.- Spakiraj!- Odjeća i obuća poleti sa svojih polica i uredno se posloži u kovčeg. Nakon što je spakirala kovčeg Sihaja izadi toplu mekanu bijelu dolčevitu i traperice boje mente pa se presvuće i ode na doručak. Draco i Nessa su već bili otišli.
- Hej cure!- kaže Legolas pa se frajerski zavali na stolac,a Harry koji je išao iza njega šokirano je gledao u Giu, Rogue i Sihaju. Alexis je buljila u svoj doručak.
- Alexis, jel sve u redu?- upita je Sihaja ne obazirući se na Harryev pogled.
- Mama popodne dolazi po mene.- rekla je tužno Alexis i odustala od doručka.
- Što?- upita je Gia.- Kako to misliš? Zar se tebe ništa ne pita?
- Očito ne. Samo mi je rekla da u dva budem spremna.- rekla je Alexis.- I mene se nikad ne pita što ja želim. Tako tipično za moje roditelje.
- Tako mi je žao, Alexis.- kaže joj Sihaja. Tada u blagavaonicu uđu Arja i Riddick.
- Hej klinci.- samo kaže Riddick pa pogleda Legolasa na što se ovaj ukoči.
- Sihaja, problemi.- kaže Legolas Sihaji u mislima. Ona ne pokaže ničim da je uznemirena i nastavi tješiti Alexis.
- U čemu je problem?- upita ga ona.
- Čini se da nas je Voldemort pronašao.- kaže joj Legolas prevrčući jabuku u ruci i odgovarajući Harryu na neko pitanje vezano uz metloboj.
- Mislila sam da smo ovdje nedodirljivi.- odgovori mu ona.
- Ovdje jesmo ali uskoro bi trebali ići u školu. Tamo smo ranjiviji.- kaže Legolas.
- Idem se spakirati.- kaže Alexis.
- Trebaš pomoć?- upia je Sihaja pomalo rastreseno.
- Ja ću ti pomoći. I ja bi se trebala spakirati.- kaže Gia.
- Kako to misliš?- upia je Sihaja zbunjeno.
- Idem do ujaka. Moram uzeti par stvari od doma pa sutra ujutro idem s njim u školu.- odgovori joj Gia.
- Čini se da svi odlaze.- kaže Sihaja tiho.
- Hej pa vidimo se sutra u školi.- kaže joj Gia pa je zagrli.
- Da vidimo se.- kaže Sihaja sjetno.- Kako ćete odavde?
- Letimrežom.- odgovori joj Gia.
- I ja isto. Do dva se moram pojaviti u njezinom kaminu ili ona šalje nekoga po mene.- kaže joj Alexis. Njih dvije odu prema svojim sobama.
- I ja moram krenuti. Obećao sam Siriusu da ću svratiti do njega prije nego što se vratimo u školu.- kaže Harry pa se i on pokupi. Dugo je bila tišina a onda Sihaja progovori.
- Opet moramo bježati, zar ne?- kaže ona tiho. Rogue je pogleda zaćuđeno.
- Kako to misliš?- upita je ona.
- Voldemort nas je pronašao.- odgovori joj Legolas na što Sihaja samo usane od stola i pobjegne.
- Kuda ćete?- upita ga Rogue.
- Najvjerovatnije u Japan.- kaže Legolas odsutno.- Tamo ćemo biti sigurno neko vrijeme.
- I mi ćemo s vama.- kaže Riddick.
- Ne, ne možete. Preopasno je. Lakše bi nas pronašao.- kaže Legolas oštro.
- Ne mogu vas ponovno izgubiti.- kaže mu Arja.- Vi se mi jedina djeca koju imam.
- Znam, ali preopasno je. I za vas i za nas.- kaže joj Legolas nešto nježnije.
- Ali za mene nije.- kaže Rogue.- Ja sam pri kraju sa školovanjem a vama treba zaštita.
- Jesi li sigurna? – zločesto je pogleda Legolas pa pogledom zapali njezin prepečenac.- I Sihaja i ja smo puno moćniji čarobnjaci od tebe, svaki za sebe. Pojma nemaš što sve možemo učiniti zajedno. I sama si osjetila Sihajinu energiju u ritualima.
- Jesam ali ja mogu proči pod odraslu osobu, što unatoč svojoj zrelosti i moćima vas dvoje ne možete.- odgovori mu ona potpuno indiferentno gaseći štapićem zapaljeni prepečenac.- Kada krećemo?
- Večeras.- kaže Legolas.- Idemo avionom. Ovo nije vrijeme da se ističemo u čarobnjačkom svijetu. - dovrši on pa krene prema svojoj sobi zgrbljenih ramena.
- I ja se idem spakirati.- kaže Rogue pa dostojanstveno ode od stola prema svojoj sobi.
- Ne mogu vjerovati da su opet prisiljeni bježati.- kaže Arja očajno.
- Uvijek će biti tako dok je Voldemort živ.- kaže Riddick ljutito.

Sihaja je trčala kroz staklenik. Nije mogla vjerovati da nakon toliko godina bježanja i skrivanja kada je konačno pronašla mir i iskrene prijatelje da je opet priseljena bježati i skrivati se. Nije vidjela kuda je trčala od suza i odjednom se zaletila u nešto čvrsto i pala na pod.
- Sihaja? Što je bilo?- upita je Harry i čučne pored nje. Sihaja mu se baci u zagrljaj i počne plakati na njegovom ramenu. Harry je samo nesigurno zagrli i podigne na noge.
- Opet moram bježati.- kaže mu Sihaja kroz suze, a one je ništa ne shvaćajući posjedne na klupu i zamoli da mu objasni. Sihaja mu kroz suze objasni cijelu situaciju.
- Ne moraš otići. Mi ćemo paziti na vas oboje.- kaže joj on nakon što mu je sve ispričala. Sihaja se samo nasmije na tu izjavu.
- Ali ti ne razumiješ. Ja ne mogu dovoditi ljude oko sebe u opasnost. Ne kada postoji mogućnost da se sakrijem od njega.- kaže mu Sihaja.
- A što će biti sa nama?- upita je Harry.
- Kako to misliš?- upita ga ona potpuno zbunjena.
- Silas mi je rekao da si ga nogirala. A ja te ne želim izgubiti sada kada sam te konačno pronašao.- kaže joj Harry pa je poljubi. Par stvari se složi, u tom trenutku, u Sihajinoj glavi. Shvatila je da voli Harrya, shvatila je da i on voli nju, shvatila je da je njihova ljubav stvarno prava i na kraju je shvatila da se Voldemort ispriječio između njih dvoje. U trenutku kada je poljubac završio Sihaja zagrli Harrya i tiho mu šapne na uho:
- Čekaj me, jer nema te sile koja će me zauvijek odvojiti od tebe.- potpuno svjesna da će učiniti sve da mu se vrati. Harry je samo pogleda u oči i shvati da je rekla potpunu istinu.
- Čekat ću te.- odgovori joj i ponovno je poljubi.

Navečer Legolas i Rogue su pred glavnim ulazom čekali Sihaju zajedno sa Arjom i Riddickom. Uskoro je došla s Harryem.
- Moramo krenuti ili ćemo zakasniti.- kaže Legolas pa zagrli Riddicka i Arju koja je plakala kao kišna godina. Rogue napravi isto pa krene za Legolasom prema limuzini koja ih je čekala da ih odveze do zračne luke. Sihaja zagrli Riddicka i Arju i dobije osjećaj budućnosti.
- Trudna si!- kaže Arji veselo.
- Kako to misliš?- upita je Arja.- Nema šanse.
- Ima, ima. Dobit ćeš blizance, Lucasa i Lorraine. Čestitam.- kaže joj Sihaja pa je još jednom zagrli. Arja i Riddick su odmah bili puno bolje volje. Ali to je trajalo samo trenutak kada ih je opet pogodilo da Legolas i Sihaja odlaze.
- Hoćete li se vratiti do njihovog rođenja?- upita je Arja tužno.
- Nažalost neznam.- kaže Sihaja užno pa ih još jednom zagrli i pozdravi se s njima pa krene prema limuzini. Dok je vozač spremao stvari u prtljažnik. Sihaja još jednom poljubi Harya.
- Čekam te.- kaže joj Harry dok je ulazila u limuzinu sa suzama u očima. Legolas pruži ruku Harryu. Harry je prihvati.
- Pazi na nju, molim te.- kaže mu Harry.
- Hoću, ako ćeš ti na Ginny.- odvrati mu Legolas.
- Obećajem.- kaže mu Harry pa se vrati stepenicama do ulaznih vrata i stane pokraj Arje i Riddicka. Kada je limuzina krenula, svo troje podignu ruke mašući im sve dok limuzina nije nestala iz vidika.

Idućeg jutra u vlaku...

- Hej, Harry! Probudi se.- protrese Starz Harrya koji je gledao zamišljeno kroz prozor.
- Što je? – upita ga Harry rastreseno.
- Ja sam te pitala da li znaš gdje je Sihaja?- kaže mu Ayumi koja je sjedila u Starzovom krilu. Odjeljak je bio prepun pa je svako prazno mjesto bilo poželjno. Harry im svim ispriča što je bilo. Veoma dugo je bila tišina u odjeljku.
- Ne mogu vjerovati.- kaže Nessa.
- Ni ja.- kažu Verixiss i Anna u glas. Ginny se samo bolno trgne iz svog transa.
- Kada se vraćaju?- pita ga Gia.
- Nisu mi rekli.- kaže Harry.
- Da li se uopće vraćaju?- pita Straz.
- Naravno.- kažu Harry i Ginny uglas.
- Obećao je.- kaže Ginny tiho, a jedna mala suze se spusti niz njen obraz.


p.s. za sve koji se možda pitaju ne zatvaram ovaj blog niti uzimam pauzu, samo mi je rebao skok naprijed jer mi je radnja išla presporo. radnja idućeg posta počet će od kraja 6. godine na Hogwarstu.
p.p.s. novi post i na Alantia

Post je objavljen 17.08.2008. u 22:43 sati.