Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

ĐELEKOVEC PRIPREMA PROSLAVU DANA OPĆINE I 120 GOD RADA DVD-a

ĐELEKOVEC

Svečanom sjednicom 120. obljetnice Dobrovoljnog vatrogasnog društva Đelekovec sutra počinje dvodnevno obilježavanje Dana te općine. DVD Đelekovec okuplja 60-ak aktivnih članova i još 10-ak seniora, među kojima su oni koji će dobiti priznanja za 60 godina rada u društvu. Predsjednik Marijan Posavec zadovoljan je stanjem i vrlo dobrom opremljenošću đelekovečkih vatrogasaca, tim više što su dva stara vozila zamijenili s dva novija, u čemu im je puno pomogao potpredsjednik Vlade Damir Polančec. On je ujedno pokrovitelj velike proslave.
- Damir Polančec je naš domaći, Đelekovčan. Puno pomaže našem DVD-u i čitavom Đelekovcu i uvijek mu se, kakav god problem imamo, možemo njemu u svakom trenutku obratiti za pomoć, rekao je Marijan Posavec. Kako bi mu zahvalili, vatrogasci na Veliku gospu planiraju u svečanom ešalonu otići po Polančeca u njegovu rodnu kuću te zajedno s njim nastaviti veliku zajedničku proslavu obljetnice DVD-a i Dana svoje općine.

- Uz planove koje smo dobili i projekte dokumentacije za školsku sportsku dvoranu, vrtić, odvodnju oborinskih voda dviju ulica te za uređenje parkirališta, dobili smo i prostorni plan te 80% uredili državno poljoprivredno zemljište.

Izgradnja dječjeg vrtića već je počela, a potrebnih 1,8 milijuna kuna sufinanciraju Općina i Županija. U Đelekovcu su počeli i 700 tisuća kuna vrijedni radovi na uređenju 2,5 km odvodnih kanala. U planu je uređenje parka i parkirališta kod crkve te uređenje deponija za smeće i parkirališta kod groblja u Imbriovcu, gdje je privedena kraju dugogodišnja investicija izgradnje novog vatrogasnog doma i djelomične rekonstrukcije društvenoga. No kao glavni planirani projekt načelnik Drvarić ističe izgradnju sekundarnih vodovodnih vodova u Đelekovcu.

- Za oko 8,5 km sekundarnih vodova djelom već imamo osigurana sredstava a dobili smo i građevinske dozvole. Vjerujem da ćemo ove godine krenuti u izgradnju, kako bi mještani Đelekovca, koji nisu uz magistralni vod, dobili vodu, rekao je načelnik Drvarić. U planu je i asfaltiranje nerazvrstanih cesta, uređenje poljskih putova, još jedna deratizacija, a ne treba zaboraviti ni da Općina pomaže rad 10 udruga te nastavlja s kupnjom bilježnica za 165 učenika tamošnje osnovne škole, kao i blagdanska darivanja. Svi ti projekti uvelike premašuju redovne prihode općine, a na pitanje otkud onda novac za njih načelnik Drvarić je podravski odgovorio:

- Eto, mi smo kao Podravci dosta šparni. Možemo reći da smo u ovu godinu iz prošle i prethodnih prenijeli oko milijun kuna za pokrivanje tih projekata, a imamo i izvanrednu suradnju sa Županijom te s resornim ministarstvima.Za to velike zasluge pripisuju potpredsjedniku Vlade iz Đelekovca Damiru Polančecu.
- Potpredsjednik Vlade radi za svoj kraj i pomaže nam jako, jako puno. Vjerujem da će pomoći još i više, rekao je načelnik Drago Drvarić.
Đelekovečka proslava koja se održavana sam blagdan Velike Gospe završit će velikim narodnim veseljem, a okupljene će zabavljati Miroslav Škoro. Radio Koprivnica

Post je objavljen 14.08.2008. u 13:54 sati.