Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/drinica

Marketing

Uvodni obredi i druge zanimljivosti

Evo, samo da se javim na brzinu, prije prvog predavanja, s kratkim izvjestajem s jucerasnjeg dana...

U medjuvremenu sam dala jos dva interview-a: nakon ekvadorskog, i za Katolicki Radio Venezuele, nekom starom sveceniku, Uredniku Radia, o svojim ocekivanjima od ovog Kongresa, i svojim misijskim iskustvima, te slicno i za meksicku televiziju, jednoj casnoj sestri, novinarki!

Onda sam u procesiji srela p. Heralda, kod kojeg smo bili na duhovnim vjezbama, i koji me veselo pozdravio, a medju ostalih stotinjak latinoamerickih i dr. biskupa i kardinala, od onih koje vec poznajem - vidjela sam i biskupa Esmeraldasa, uz naravno nadbiskupa Quita Raula Velu, i druge visoke uzvanike.

Onda sam nakon sv. mise, upoznala i nekog svecenika iz Meksika, koji mi je doslovno zavrtio mozgom (ali ne u nekom krivom smislu : ), nego samo razgovaranjem sa mnom na svim jezicima koje i ja znam: spanjolskom, talijanskom, njemackom i engleskom, cime me stvarno fascinirao, jer ih je on sve mijenjao kao od sale, a meni je ipak za "prebaciti" se na svaki od njih, trebalo po par trenutaka, i jos mi je najgladje isao - spanjolski...

Na, kraju sam u busu upoznala i neku simpa curu iz Francuske, koja je isto laikinja misionarka ovdje, isto vec skoro godinu dana, jedino sto se ona vraca u Francusku sada u rujnu, a bila je u Zagrebu na susretu Taize-a, za Novu Godinu! U busu je bila i njena mama, koja joj je dosla u posjetu! No, mama zna samo francuski, pa smo se tek djelomicno uspjevale sporazumjevati...I tako, sve je puno zanimljivih susreta i kontakata! Bas mi se svidja ovaj Kongres!

Evo me i u novinarskoj sali, za slanje vijesti:
Image Hosted by ImageShack.us
Poslala sam i kratke izvjestaje na IKU, i jos neke medije, pa cekam rezultate...
A pomogla sam i nekoj ekvadorskoj kolegici novinarki svojim fotkama relikvija Male Svete Terezije, koje su njoj nedostajale za njen izvjestaj.

Jucer je na inicijalnoj sv. misi, bilo velicanstveno, preko par tisuca ljudi, dvorana ukrasena plakatima raznih svetih misionara: Male Sv. Terezije, Majke Terezije i raznih latinoamerickih svetaca i blazenika: San Carlos Luanga, San Juan Diego, B. Narcisa de Jesus (ekvadorijanska blazenica, koja ce to sluzbeno biti i proglasena u Rimu, 12. listopada, pa se citav vjernicki Ekvador na veliko sprema i za taj vazan dogadjaj)....
Procitana je i nadahnuta pozdravna poruka papa Benedikta XVI, koju cu prevesti prvom prigodom.

U jednom trenutku je, usred sv. mise, nestalo struje (jer je vani naglo pocela kisa, sa snaznom grmljavinom, a ja sam se sjetila nedjeljnog citanja o sv. Iliji, i u cemu se sve Bog jest odnosno nije ocitovao...), i u tom trenutku iscekivanja, i kratkog "zamracenja", nastala je nekako jos najbolja atmosfera, uz glasno skandiranje, pljeskanje i klicanje okupljenih tisuca vjernika, no na zalost - struja je ipak dosla vec sljedeci tren! Dok se na velikim video ekranima, pojavila samo poruka SONY, dok i to nisu rijesili...(a ja sam mislila kako su radi tih tehnickih problema, zapravo trebali napisati SORRY!)

A evo sada jos par fotki od jucer:
Image Hosted by ImageShack.us
Prije pocetka misnog slavlja, sa Bl. Majkom Terezijom u pozadini i njenom porukom da "Ljubiti treba toliko da sve boli!"

Image Hosted by ImageShack.us
Predsjednik CAM3-COMLA8, ekvadorijanski kardinal Zumarraga

Image Hosted by ImageShack.us
Apostolski nuncij u Ekvadoru - mons. Giacomo Guido Ottonello (u ljubicastom)

Image Hosted by ImageShack.us
Specijalni papin izaslanik, kard. Lopez Rodriguez iz Dominikanske Republike (koji je i vodio ovo misno slavlje)

Image Hosted by ImageShack.us
I naravno, relikvije Sv. Male Terezije, pri nasem novom susretu

Image Hosted by ImageShack.us
Uz svecanu vojnicku pratnju

Image Hosted by ImageShack.us
A i prikazni darovi su bili bas lijepi, nosili su ih mladi u narodnim ekvadorskim nosnjama - vino, i kruh u obliku americkog kontinenta...

A sad malo danasnje atmosfere:

Image Hosted by ImageShack.us
Jutrosnja konferencija za tisak (uz gore navedene i dr. sudionike)

Image Hosted by ImageShack.us
Neobicni franjevci sa starinskim frizurama u publici

Image Hosted by ImageShack.us
Hrvatica u (latino)americkom mnostvu

Image Hosted by ImageShack.us
I vrijeme za rucak...(uz kolumbijansku laikinju misionarku i ekvadrijansku franjevku)

Image Hosted by ImageShack.us
Pod dobro oraniziranim satorima, s nazivima misijskih kontinenata i karticama za jelo, u istim bojama...

Image Hosted by ImageShack.us
Uz vesele Haicane...

Image Hosted by ImageShack.us
I dodatne kulturne sadrzaje...

Image Hosted by ImageShack.us
Pozdrav isusovcima!

A sad zurim na popodnevne forume - izabrala sam onaj o misionarima laicima (a kako je svaki forum na drugoj lokaciji, sad samo moram pronaci tu Salu "de exposiciones"...)

Nastavak u sljedecem broju!

Post je objavljen 13.08.2008. u 15:34 sati.