Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rusalka

Marketing

rose: Thanatos i Plavooka ...

Photobucket
Death and Maiden, photo by filickr

(prethodni nastavak)

Thanatos bijaše moćan, pred njim su drhtali smrtnici, bojali su ga se čak i bogovi. No, unatoč moći, Thanatos nije zauzimao ugledno mjesto na Olimpu. Rijetko je nazočio božanskim okupljanjima a tada bi stajao sam, nitko mu ne bi prilazio osim njegova brata blizanca Somnusa, Morpheusova oca. No, otkad je Thanatos prigrlio Morpheusa, Somnusova prognanog prvijenca, među braćom je zavladala otvorena zavada.

Morpheus se, povrijeđen očevim nepovjerenjem, majčinom ravnodušnošću i zavišću mlađe braće, isprva priklonio svome mračnom stricu.
A tada je Morpheus sreo Rose.
Svjetlost kojom ga je ta smrtnica obasjala razotkrila je Thanatosovu tamu i zloću. Morpheus je počeo okretati leđa moćnome stricu, a Thanatos je ubrzo otkrio tko je razlog tomu - Rose.

Thanatos je slijedio Morpheusa.
Ne mogavši ući u Rosein san, stajao je kraj njezina uzglavlja i zurio joj u lice. Pod tim je hladnim pogledom Rose načas, ne budeći se, podigla očne kapke. Thanatos se zagledao u njezine plave oči, no njegov smrtonosni pogled nije imao moć nad smrtnicom koja je u tom trenutku još uvijek bila u carstvu snova, pod Morpheusovom zaštitom.

Thanatos je odlučio čekati da se Rose probudi.
Rose je te noći spavala dubokim snom. Morpheus je bio uznemiren crtežima koje mu je Thanatos namijenio na poklon, crtežima na kojima je prepoznao vlastito ružno lice. Odlučio je potražiti utjehu u Roseinu snu. Morpheus je Roseinu snu dao vlastito obličje, pa je Rose, snivajući, ležala u Morpheusovu naručju. Bog snova drhtavom je rukom milovao Rose, prelazeći joj nježno prstima preko čela, dodirujući joj usne, vrat i grudi, nastojeći da ništa od tih dodira ne ostane u Roseinu svjesnom sjećanju.

Thanatos je promatrao lice usnule Rose.

Ne znam što to moj nećak vidi u ovoj smrtnici ...
Nije čak ni lijepa, možda samo ljepuškasta
...

No, kad se nagnuo bliže, kad je omirisao Rosein topli mirisni dah, kad je ugledao kako joj usne bubre, obrazi se rumene, kako joj sitne biserne kapljice orošavaju tijelo, dok je Morpheus miluje ... Thanatos je promijenio mišljenje.

Podcijenio sam je ...
Otvara se poput ruže Morpheusovim milovanjima, čak i u snu ... Nije niti čudo da ga je osvojila ...


Roseini su kapci zadrhtali, oči su joj se počeše otvarati, budila se ...
Thanatos je namjeravao je usmrtiti Rose svojim pogledom čim ona oči otvori... no odjednom je, u trenutku, promijenio odluku ... gonjen nekom njemu do tada nepoznatom žudnjom.
Skriven u tami, ugrabio je priliku.
Dok je Morpheus izlazio kroz otškrinuta vrata Roseina sna, Thanatos se neprimjetno ušuljao u Roseine snove ....




(nastavak slijedi)

Copyright © 2008. by rusalka- zabranjeno korištenje objavljenih radova bez pristanka autora.


.... početni nastavci Roseine priče na blogu Rose i Morpheus

Dodatak: Somewhere Over the Rainbow ...
... tamo gdje stanuju snovi ...


za Necutako ...
i za

Miska...

Photobucket
photoshop rainbow, photo by rusalka




Post je objavljen 13.08.2008. u 23:59 sati.