Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/opsa

Marketing

Afganistan: ISAF ulaže velike napore u smirivanju serije napada

Talibani su u zadnje vrijeme pokrenuli seriju napada na lokalne policijske i vojne snage kao i na međunarodne snage koje pomažu u osiguranju mira u Afganistanu predvođene NATO-om (misija ISAF).

Pet vojnika NATO-a, jedan civil i pet afganistanskih policajca ubijeno je u atentatima na istoku i jugu Afganistana, doznaje se u petak od vojnih i policijskih izvora a prenose svjetski mediji.

"Četiri vojnika ISAF-a i jedan civil poginuli su u petak u eksploziji bombe u pokrajini Kunar", navodi ISAF u svojem priopćenju.

Ranije je ISAF objavio da je jedan vojnik NATO-a poginuo u pokrajini Khost, također u pograničnom dijelu s Pakistanom.

ISAF za sada nije precizirao identitet ni nacionalnost žrtava.

Pet afganistanskih policajaca je ubijeno i dvojica su ranjena u četvrtak navečer u eksploziji bombe pri prolasku njihova vozila u pokrajini Kandahara, uporišta talibana na jugu zemlje, rekao je jedan policijski dužnosnik medijima.

Afganistanski vojnici i vojnici NATO-a, uz zračnu potporu, ubili su više od 20 talibana sjeverozapadno od glavnog grada Kabula, priopćili su u četvrtak afganistanski dužnosnici. Potvrđeno je i da su afganistanski vojnici uz potporu zapadnih snaga u srijedu ubili 18 talibana u operaciji u južnoj pokrajini Urzugan.

Oko 149 stranih vojnika poginulo je od početka godine u Afganistanu, uglavnom u bombaškim napadima, navodi agencija France presse na temelju vojnih priopćenja.

Post je objavljen 02.08.2008. u 15:58 sati.