Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/g6o6r6

Marketing

Masai uče direktore kako preživjeti globalnu krizu i Žaba u Papinu ljetovalištu mora nestati

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

QuickPost Quickpost this image to Myspace, Digg, Facebook, and others!



LONDON - Direktori velikih kompanija moraju biti vođe. Odavno čitaju Sun Tzuovo “Umijeće ratovanja” i uče iz biografija velikih lidera. Ali kad nastupi globalna kriza kojoj se ne nazire kraja, a direktor mora biti čvršći i hrabriji nego ikad, kome će se obratiti ako ne Masai ratniku?

U uglednom londonskom Institutu direktora delegacija Masaia održala je niz PowerPoint prezentacija i radionica za masno plaćene velike britanske menadžere.

Objašnjavali su im kako moraju promatrati svijet, kako osluškivati suradnike, kako se moraju ponašati dok donose odluke a kako kad su ih donijeli, kako ljude voditi tamo gdje sami ne bi išli i, konačno i najvažnije, kako pobijediti u svakoj bitki. Njihovi savjeti, tvrde direktori, zasad daju odlične rezultate.

MASAI FILOZOFIJA
Poraz ne smije postojati kao pojam
1: Osluškuj svakoga. Kad odlučiš, pitaj zajednicu što misli.
2: Nada nije metoda, sreća nije strategija. Moraš uvijek biti u vodstvu.
3: Ne upuštaj se u poštenu borbu. Igraj na područje gdje si stvarno jak.
4: U knjigama je mudrost, ali ne i rješenja.
5: Mijenjaj se ili umri.

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

QuickPost Quickpost this image to Myspace, Digg, Facebook, and others!


ŽABA IZ PAPINOG LJETOVALIŠTA MORA NESTATI(osviješteni ekolog)zubo

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

QuickPost Quickpost this image to Myspace, Digg, Facebook, and others!

Kuratori muzeja suvremene umjetnosti u Bolzanu uvrijedili Crkvu izlaganjem autoportreta njemačkog umjetnika Kippenbergera.

Skulptura raspete žabe izložena u muzeju u Bolzanu izazvala je bijes lokalnih svećenika i muzej će je morati ukloniti.

Bolzano, u koji je Papa Benedikt XVI. stigao prije pet dana na ljetovanje, izložio je u lokalnom muzeju suvremene umjetnosti metar visok rad pokojnog njemačkog umjetnika Martina Kippenbergera iz serije radova Žabac Fred.

Raspeta žaba s kriglom piva u jednoj i jajem u drugoj ruci je autoportret “umjetnika u dubokoj krizi”, objasnili su kuratori muzeja. Njihovo objašnjenje Crkva, razumije se, nije mogla uvažiti. Biskup Wilhelm Egger izjavio je da je skulptura samo uvreda vjerskim osjećajima i da je šokirala mnoge posjetitelje muzeja.

“Čak ako to i nije bila namjera umjetnika ili muzeja, postoji važeći zakon koji kaže da se vjerski osjećaji moraju poštovati”, upozorio je biskup Egger. Njegovu stavu priključio se predsjednik pokrajine Bolzano Luis Durnwalder koji je Kippenbergerov rad nazvao uvredom. Devedeset devet posto stanovnika u Alto Adigeu gdje se nalazi Bolzano su katolici i nitko ne želi izazivati pobunu u mirnom kraju. Žaba će morati nestati s vidika publici, a javna rasprava o izlaganju te skulpture može se nastaviti i bez nje, kako je predložio Kippenberger.

Ovo je drugi put da je muzej u Bolzanu izložio kontroverzan rad. Godine 2006. dospjeli su na sud zbog instalacije rimskih umjetnica Eleonore Chiari i Sare Goldschmied koja prikazuje ispiranje zahodske školjke uz talijansku himnu.

STVARNO PO NAŠIM NOVINAMA MOŽEŠ NALETIJETI NA VIŠE GLUPOSTI NO NA NETU.Ovi su članci preuzeti iz današnjeg Jutarnjeg lista

Papi iskren poljubac

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

QuickPost Quickpost this image to Myspace, Digg, Facebook, and others!

Post je objavljen 02.08.2008. u 12:54 sati.