Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/zoranostric

Marketing

Legalizirano uništavanje počinje. Razmisli do idućih izbora!

Posljednji put o projektu "uništenje Cvjetnog trga pisao sam prije nekoliko dana: Nastavak borbe za Cvjetni trg. Jučer, u petak 1. kolovoza, počeli su radovi. Postavljena je ograda, srušeni stupovi javne rasvjete. Donosim priopćenje Zelene liste tim povodom.



Kao što je i bilo najavljeno, danas su na Trgu Petra Preradovića (Cvjetni trg) U Zagrebu počeli radovi za realizaciju barbarskog projekta razvojnika Tome Horvatinčića. Priprema se skoro rušenje zgrada u kojima su u davnim vremenima, boljima za kulturu gradskog življenja u hrvatskoj metropoli, živjeli pjesnik Vladimir Vidrić, filozof Pavao Vuk Pavlović i poduzetnik i mecena Ignjat Granitz.

Desno: Darko Stošić (Zelena lista), Teo Celakoski (Pravo na grad), Jagtoda Munić (Zelena akcija).

Stranka Zelena lista, pridružena članica Europske zelene stranke, ponovo izražava ogorčenje zbog profiterske beskrupulozonosti spekulanata i korupcionaškog bezumlja gradske vlasti, na čelu s trenutnim gradonačelnikom Milanom Bandićem, koja uništava urbanističku cjelinu Donjeg Grada u interesu gradnje novih šoping centara i eksluzivnih stanova za elitu. Nepojmljivo je da gradonačelnik, iz stranke koja se formalno diči načelima socijalne demokracije, u potpunosti gazi javni interes (Cvjetni trg je „dnevna soba“ Zagrtepčana!) i demokratski izraženu volju naroda (peticija sa 54.000 potpisa!) u korist privatnog interesa spekulativnog kapitala sumnjivog porijekla.

Pozivamo udruge i grupe, koje su organizirale masovne prosvjede protiv uništenja gradske kulture, da obnove svoje aktivnosti. Taktička je greška što su aktivnosti zamrle u posljednjih pola godine, nakon vrlo uspješnog prosvjeda u Varšavskoj.

Pozivamo građane, da izraze svoje ogorčenje postupcima razvojnika i njihovih političkih zaštitnika. Ovaj slučaj, najpoznatiji u javnosti, samo je vrh ledenoga brijega bezbrojnih devastacija i skandala, koji se u Zagrebu događaju stalno. Posljednjem, u parku na Gupćevoj zvijezdi, bili smo svjedoci prije samo dva dana. Narod se mora aktivirati i organizirati, da bi demokracija djelovala. Zelena lista, koja zastupa načelo aktivne demokradije, pružit će podršku svakoj građanskoj inicijativi i samoorganiziranju.. A kada dođu novi lokalni izbori, građani Zagreba neka pažljivo razmisle kome će dati glas!


Post je objavljen 02.08.2008. u 06:29 sati.