Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/umojojkuhinji

Marketing

Ledeni parfe od meda

Image and video hosting by TinyPic


100 g orašastih plodova
3 žumanjka
2 jaja
75 ml mlijeka
1/2 čajne žlice cimeta
200 g meda
250 g biljnog šlaga/slatkog vrhnja


Orašaste plodove grubo nasjeckajte i popržite u tavi bez masnoće, ostavite ih da se ohlade.

Žumanjke, jaja, mlijeko, cimet i med miksajte kuhajući ih na pari 10 min (da se smjesa zgusne).
Posudu s pripremljenom smjesom stavite u posudu napunjenu kockicama leda i miksajte smjesu da se ohladi.

Istucite šlag i lagano ga umiješajte u ohlađenu smjesu.

Uski četvrtasti kalup obložite folijom i u njega rasporedite pripremljenu smjesu, a po njoj rasporedite orašaste plodove (možete prvo staviti pola smjese u kalup, pa ju posuti orašastim plodovima, a po njima rasporediti ostatak smjese).

Stavite u zamrzivač na nekoliko sati (najbolje preko noći).

Istresite iz kalupa i ukrasite orašastim plodovima.


*Recept se temelji na receptu sa stranice
http://www.vox.de/kochen_374.php?rez_id=665



Sladoled
Amor, amaro
Lažna lubenica
Ledena trešnja-bomba
Rascvjetani sladoled
Sladoled-grozd
Sladoled od nougata
Sladoled od vanilije i čokolade
Smarties sladoled



Post je objavljen 28.07.2008. u 08:51 sati.