Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/shurtugalfan

Marketing

POVIJEST ALAGEZIJE: BROMOVA PRIČA

Ovo je u biti cijela Bromova priča.


Prije rase Ljudi, i da, čak i prije rase Vilenjaka, Patuljci su hodali Alagezijom, u svojoj moći i slobodi. Kako god, Alagezija nije bila dom samo Patuljcima, nego i mnogim drugim životinjama, i magijskim stvorenjima. Uključujući i Zmajeve.

Niti stotinu godina poslije, Vilenjaci su preko mora došli u Alageziju. Za njima, naselili su se i Urgali. No, Vilenjaci i Zmajevi, nisu se slagali, od samog početka.

Sve je počelo jednoga dana, kada je budalasti mladi Vilenjak ulovio i ubio Zmaja, kao što bi ubio bilokoju drugu životinju. To se pokazalo kao velika pogreška. Bijesni zbog toga što se dogodilo, Zmajevi su se pobunili i napali Vilenjake, započevši tako dug, brutalan rat

Kroz neko vrijeme, očekivalo se da će se situacija smiriti, no nažalost, samo se pogoršavala. Razlog tome je to, što Vilenjaci i Zmajevi nisu mogil međusobno komunicirati. Taj je problem riješen, kada se pojavio Eragon, prvi jahač zmaja.

Kada je Eragonv zmaj narastao, a njegove moći napredovale, počeli su putovati po Alageziji, smirujući obje strane, smanjujući napestost između dvaju rasa. Za svojih putovanja, uvjeravali su Zmajeve i Vilenjake da se pomire, i da završe s ratom.

Kako se Eragonov rad pokazao korisnim, Zmajevi su Vilenjacima davali dva do tri jaja na godinu, stvarajući nove jahače. To je bilo u namjeri da se očuva mir između Zmajeva i Vilenjaka, i da se osigura komunikacija. Kroz godine, moć Jahača rasla je, zasjenjujući sve kraljeve i vladare u Alageziji.

Taj je mir trajao stotinama godina, dok se nije pojavio pokvareni jahač, po imenu Galbatoriks. Nakon zasjede, u kojoj je poginuo njegov zmaj, Galbatoriks je poludio, i na pameti mu je bila samo osveta. Nakon što su mu odbili dati novog zmaja, zbog psihičkih problema, Galbatoriks je ubio jahača i preoteo mu zmaja, time započevši novi krvavi rat.











Post je objavljen 25.07.2008. u 23:18 sati.