Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/phskripta

Marketing

Just another freak...

Davno prije, možda čak i nedavno, do jučer, nadao sam se nekim stvarima koje se nikada više nisu mogle vratiti na staro mjesto. Na mjesto gdje bi bili zadovoljni, puni energije koja bi jednostavno prevladala nad zlom. Jedan trenutak, jedan potez, jedna rečenica i jedna osoba mogu uništiti sve tvoje vizije, snove o nekom boljitku, zbog kojeg bi svi mogli uživati, pa čak i biti sretni. Napokon sretni jer živimo. Jer smo slobodni. Osoba uz koju si čvrsto vezan nekakvom nevidljivom niti, koja nije smjela biti posječena, jer, sa tom niti htio sam da zajedno ostvarimo životni cilj, ma kakav on god bio. Ta nit, energija kojom smo vezani, meni je bila lako prepoznatljiva. Ta nit, veza koja je čvrsto držala nas dvoje jedinki zajedno, i jačala bi svakim udarcem tuđe ljubomore, straha ili prijezira. Tu sponu, tu neuništivu vezu, mogao je uništiti samo unutarnji razdor. Strah. Negativna energija među dvoje povezanih energijom. Jedna strana niti počinje popuštati. Slabjeti. Druga strana ostaje čvrsta, jaka, neprobojna. presječena je mogla biti samo iznutra. Oh, ta,svemoguća nit, učinila me robom. Postao sam rob vlastitog suputnika s kojom me ta nit veže, jer, on je od niti napravio omču. Omča koja me zarobila. Stegnula i bacila na koljena. Strah, gubitak misli, nelagoda i gubitak manevarskog prostora. Zarobljen sam od strane mog najdražeg suputnika, i to pomoću naše niti. Te energije koja nam je kao bogom dana. Postao sam ovisnik, plašljiv, suzdržan, nepokretan, neslobodan. Nit je postala omča.
Parnteri su postali kralj i rob. Bio je to okrutan i težak poraz kojeg vjerojatno neću zaboraviti.

Sada. Nakon nekog vremena patnje, razdora, straha, tuge. Shvatio sam da je omča kojom me ona gušila odavno nestala. Ta nelagoda, pritisak i tuga su bili u mojoj glavi. Moj partner koji to više nije, u meni ne postoji. Nit koja je postala negativna energija već je davno nestala. Ja. Pobijedio sam. U glavi mi je bio zatvor i rat. Sada shvaćam da sam davno pušten na slobodu. U meni je samo moja energija. Pozitivna energija. Mogu se kretat slobodno po zemlji. Obilaziti ljude koji su vezani nitima i nadajući se da njihove niti neće postati hladnokrvno i bezosjećajno oružje. Sada sam sam. Slobodan. Sretan. Nasmiješen. Otvorenik očiju i pun energije. Sam među (za)vezanima. Sada sam freak u zemlji kaveza i ograda. Samo jedan freak u zemlji koji će lutati sa avanturističkim osmjehom. Putujem u sigurnost.
Ja sam samo jedan freak....
U carstvu freakova.

:)

"You better take care of me Lord. If you don't, you're gonna have me on your hands."
- Hunter S. Thompson

"If I'd written all the truth I knew for the past ten years, about 600 people - including me - would be rotting in prison cells from Rio to Seattle today. Absolute truth is a very rare and dangerous commodity in the context of professional journalism."
- Hunter S. Thompson


Post je objavljen 24.07.2008. u 08:32 sati.