Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/61

Marketing

Konoba Nono

Otišli smo s kumicom u konobu Nono. Petrovija pored Umaga. Gazdu znamo već godinama, znamo da je kuhinja domaća, zasnovana na vlastitom uzgoju. Ambijent ugodan, starinski, s detaljima koji gode oku. Osoblje ljubazno, diskretno. Hrana izvrsna. Narezaše nam pršuta, kobasica i sira za predjelo. Sve domaće, ukusno. Curkama prilagodiše jelovnik i po porcijama i po vrsti mesa (mamina zlata najviše vole pileća prsa, bijelo meso, ter su im umjesto pola pileta servirana samo prsa). Njoki sa srnetinom i fuži u istarskom umaku bijahu mmmm... Na kraju nas ispratiše s rakijicom zvanom biska (domaća ljekovita rakija koja se priprema od komovice, imele i triju vrsta trava. Originalni je recept star oko dvije tisuće godina i potječe iz doba Kelta koji su obitavali na ovim prostorima. Za imelu kažu da opušta, djeluje protuupalno, regulira visoki krvni tlak te rad srca i bubrega, pomaže cirkulaciji i kod raznih drugih tegoba…) Cijene pristupačne. Ma, preporučam svakome tko naiđe u ovaj dio Istre!


Konoba Nono


Detalji:
Konoba Nono

Konoba Nono

Konoba Nono

Konoba Nono


Vani:

Konoba Nono

Konoba Nono

Konoba Nono

Konoba Nono

Konoba Nono

Post je objavljen 22.07.2008. u 18:22 sati.