Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vicx

Marketing

PLAĆENICI 14.dio by Vic

nastavak ove priče slijedi tokom jeseni

Nebo iznad groblja odjednom se zacrvenilo.
Izgledalo je kao užarena vatrena magma koja će se svakoga trenutka strovaliti na zemlju. Pojavile su se horde demona koje su svojim jezivim pojavama lelujale oko naših glava. Jedan od njih zadržao se iznad tebe i na čelo ti spustio nešto poput uzice. Na taj način pokušavao se spojiti s tobom. I uspio je. Veza između tebe i demona tekla je onako kako inače teče: preko žlijezde epifize. Tu je kanal putem kojega demoni mogu imati potpuni nadzor nad podsviješću svakog čovjeka. Na nama potpuno nevidljivoj razini zbivaju se neslućeni užasi.

Po tvom ponašanju primijetio sam da nisi svjesna što se događa. Želio sam skočiti i otjerati demona, ali me starac preduhitrio:

«Ne trudi se uzalud! Ne možeš mu ništa, a nju bi samo uplašio»

«Što radi? Zašto se na ovaj način spojio s njom?»

«Truje joj uvid. To se često, čak svakoga dana događa, samo ljudi toga nisu svjesni. Pritom im pljačkaju vitalne fluide»

«Što je cilj?»

«Sve ove horde imaju samo jedan cilj», odgovori starac hladnim tonom: «Držati ljudsku rasu podalje od Izvora. Na taj način pljačkaju ljude da bi sebe održali. To je ropstvo! Čovjek je rob, a njegova robija je najgora moguća, jer on živi uvjeren da je slobodan, a u stvari je zatočenik demonskih sila. Najteža robija je ona koje nisi svjestan. Čovjek je dio paklene matrice: sam je stvorio monstrume i sada oni njime upravljaju»

Istog trenutka podigao je prst prema nebu koje se žarilo od silovitih vatrenih plamenova:

«Vidiš? Oni kažu da je gore Nebo i Raj. Oni besramno lažu. Svećenici svih egzoterijskih religija su prljavi psi. Sve religije svijeta, čak i kršćanstvo, djelo su demonskih sila. Nijedan njihov ritual ne služi povezivanju sa snagama Sv. Duha, kako to oni tvrde, već s jezgrom svojih demonskih upravljača. Ta veza između čovjeka i prirodnih demona održava se raznim religijskim ritualima, kao što je recimo takozvano krštenje. Ne, oni koji su kršteni nisu kršteni u Isusa, već u prirodne demone koji njima na taj način lakše upravljaju jer im se preko rituala neposrednije sele u podsvijest. Kako ta prljava igra teče, to imaš sada priliku vidjeti. Svaka religija ima čistu osnovu, ali iznad nje na djelu je čisti spiritizam. Pozadi svake religije je – crna magija i ona se sasvim legalno i nesmetano provodi.

Za jedno biće kao što je takozvani čovjek nema raja, sve je ovo samo pakao. S druge strane ovoga svijeta, u takozvanom onostranom, nalazi se čistilište pakla, gdje čiste iskre sa sebe odbacuju višak. Ono što ostaje, prenosi se dalje, u novo utjelovljenje. A ono što otpadne osuđeno je na vječni nestanak. Demoni koje vidiš su upravo taj otpad, ali zahvaljujući tome što se hrane vitalnim fluidima uspijevaju se održati i tako odgađaju svoju smrt, nanoseći čovječanstvu neizrecivo zlo»

«Lažeš, starče, lažeš!», bijesno si prosiktala kroz zube: «Ne mogu prihvatiti tvoje priče i ne želim ih, nikako»

Pogledali smo ti iznad glave. Jasno se moglo nazrijeti kako demon preko one uzice ispituje tvoju podsvijest i usisava svjetlosne fluide koje je u tebi pronašao. Snaga tvog otpora dala mu je krila. Demon se trudio tvoje sumnje pojačati.

«Naravno da ne možeš, draga moja»; odgovorio je starac spremno: «Zar vas ne indoktriniraju od malih nogu? Da bi čovjek ostao slijepo uvjeren u laži, tu su religije svijeta. One će donijeti utjehu, odnosno ljudima ispričati ono što ovi vole čuti. Tako jedni lažu da se čovjek više puta rađa, dok drugi obećavaju raj pod uvjetom ako se čovjek popravi. Znanstvenici od samog početka tvrde da su na pragu rješenja, a što zapravo čine? Poput filozofa, gaze i ismijavaju prethodne spoznaje i uvjerenja, da bi konačno i sami bili pregaženi i ismijani. Možda će ti ovo pomoći da shvatiš u kakvom paklu živiš?»

«Nije li pakao stanje svijesti?», pobunila si se: «Dakle, moj će život biti raj ili pakao ovisno o tome za što se svjesno opredijelim»

«Želiš reći: moguće je da čovjek mijenja kakvoću svog života, zauzme li određeni kut promatranja i ako se pridržava određenih pravila?», upita starac i odmah dade odgovor: «Nema veće laži od one, da usmjerenje na prirodne ljepote i dobrotu ovoga svijeta može iskorijeniti pakao u čovjeku. Ne, neće. On će samo ostati bolje skriven, a dotični će još više oslijepiti. Razni sveci i navodno uzori čovječanstva su i sami bili ubojice, samo toga nisu bili svjesni»

«Što nam je onda činiti? Da se smjesta poubijamo?», upitala si cinično.

«Pa to čitavo vrijeme i činite, zar ne? Zar se već ne ubijate?», odgovori starac. Njegov hladan ton djelovao je sigurno koliko iritantno.

Mogao sam točno osjetiti novi izljev bijesa u tebi. Drama što se odigravala u tebi mogla se gotovo opipati. Iz tebe kao da su munje sijevale. Svakom svojom reakcijom vitalni fluid (onaj koji preko eteričnog tijela održava grubo) bi tamnio. A demonima je potreban upravo takav.

Pogledala si starca zagonetno, dok se on samo smješkao. Bio je nepokolebljiv.

«Pitaš se – kako?», osvrnuo se prema tebi: «Pa pogledaj način kako se u svijetu opstaje. Zar ne vidiš što je cijena opstanka? Ovdje jedni moraju ubijati i gaziti druge, da bi sami opstali. A ti želiš reći da ovaj metež nije pakao? I da je u takvom paklu zaista moguće odglumiti dobrotu, dok se za glumca ubija i kolje?»

Ustala si s groba. Bila si ljutita, bijesna. Horde demona krenule su za tobom. Stanje polusna u kojemu smo inače imali seanse sa starim Hermesom sada je postalo izoštreno, jasnije. Kao da si svojim silovitim otporom na starčeve riječi stvorila silan energetski poremećaj koji je stvarao turbulencije u magnetskom polju. Promotrio sam te i jasno mogao razabrati vatrene plamenove koji su sijevali iznad tvoje glave.

«To je svjetlo Đavla», reče starac: «A Đavo je ljudski razum. Ove svijetle sjene su demoni Neznanja. Svaki puta se nanovo spoje na čovjeka, kad on više ne može podnijeti istinu o svijetu koji ga okružuje»

«Što to znači?», upitao sam ga.

«To znači da mu otimaju svjetlo čiste spoznaje, da bi ga nadomjestili prljavim astralnim otpadom. Ovo je ubrizgavanje smeća koje dodatno raspiruje napetost»

«Zar ovu prljavu demonsku igru nije moguće raskrinkati i prekinuti?»

Starac je odmahnuo glavom i rekao:

«Ljudsko sljepilo nudi Vampirima i njihovim živućim legijama na zemlji sasvim dovoljno prostora za razne manipulacije. Problem je samo jedan: čovjek ne poznaje peti sastavni element Prirode: eter. A ne poznaje ga zato, jer ga ne opaža. Inače čovjek smatra stvarnim samo ono što postaje izvjesno njegovim fizičkim čulima»

«Hoćeš reći da spiritizam opstaje samo zato, jer čovjek ne poznaje peti element prirode?»

«Upravo tako. To sljepilo je najjače oružje demona koji na taj način mogu ne samo opstati, već ujedno ljudima upravljati na sve moguće načine»

Pričekao je da malo razmislim, a onda mi reče:

«Riječ je o Velikoj prijevari, vjeruj mi»

Nastavlja se…

nastavak ove priče slijedi tokom jeseni


Post je objavljen 18.07.2008. u 16:10 sati.