Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/fvkmlnovosti

Marketing

14. PODRAVSKI MOTIVI

NA SAJMU NAIVE 14. PODRAVSKIH MOTIVA I PODAVSKI KRUG PITOMAČE - STJEPAN IVANEC I ZLATA ŠOKEC U KOPRIVNICI



PITOMAČA: - Izložba 14. podravski motivi je velika izložba. Ovo je jedna od najvećih manifestacija naivne umjetnosti u Europi i svijetu. Izložba traje 4.-6. srpnja. a posjetilo ju je oko 5000 ljudi.
Koliko sam osobno informiran posjetitelji su iz nekoliko zemalja. Ima ih uz domaće iz Austrije, Italije, Srbije.. . Tu ima znalaca, koji su došli baš na ovu manifestaciju, jer je uspoređuju sa sajmovima slikarstva u Baselu, San Francisku i dr. Ovdje je upriličen svijet naivne umjetnosti. Specijalni vlak dovezao je veliku grupu znatiželjnih Zagrepčana u Koprivnicu, na razgledavanje radova podravskih slikara i kipara naivaca. Tu je, u prisustvu živućih doajena Ivana Večenaja i Mije Kovačića, velikih majstora naive koji su ime "Hlebinske škole" predstavili cijelom svijetu, obilježena 40 godišnjica Galerije Hlebine, 1968.–2008. Na 14. Podravskim motivima izloženo je 245 radova 47 umjetnika podravskog likovnog kruga i njihovih prijatelja. Sa svojim radovima učesnik sam svih 14 Koprivničkih sajmova naive. Ove godine izložio sam 6 slika ulja na staklu i vrlo sam zadovoljan Sajmom. – rekao je Stjepan Ivanec, renomirani slikar svjetskog ranga, rođen i živi u Kladarama, a prošle je godine obilježio 30. godišnjicu uspješnog slikarskog rada.
Zlata Šokec, keramičarka iz Pitomače izložila je svoje radove u terakoti i to: skulpture: "Jagica", "Jesen", "Majkica s pinklecom", "Deda s lulom", "Vinogradar", portret Van Gogha, nakit i dr.
Zadovoljna sam učešćem na ovoj velikoj izložbi, a s predstavnicom muzeja grada Koprivnice ugovorila sam samostalnu izložbu u foajeu "Podravke". Sve mi je to zadovoljstvo i poticaj za daljnji rad – rekla je Zlata Šokec.
Oboje umjetnika predstavnici su Virovitičko-podravske županije.

Barica Mihoković

Post je objavljen 16.07.2008. u 22:05 sati.