Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/boric

Marketing

CETNICKI ZULUM U SREBRENICI

KOFI ANNAN:

Srebrenicka tragedija zauvijek ce progoniti historiju Ujedinjenih naroda.

BILL CLINTON:

Srebrenica je skrsila iluziju da ce kraj Hladnog rata obrisati ovakvo ludilo.Umjesto toga,ona lezi ovdje kako bi svijet vidio ranjivost obicnog naroda kad tama,etnicki nadmocna,preuzme vlasnistvo nad religijom.

MOHATHIR BIN MOHAMAD:

Srebrenica-ime grada koje jedva mogu izgovoriti-sada je duboko urezana u mom srcu.Prica o Srebrenici treba biti ispricana,i pricana opet i iznova.

MIA FARROW:

Dolazimo s velikim postovanjem u Srebrenicu,u srediste agonije koja jos traje.Glasovi ubijenih isto kao i mi pitamo se kako se ovo uopce moglo dopustiti.Gdje je bio svijet?Mi smo vas izdali.Moje zemlja i sve zemlje svijeta su vas izdale.

COLIN FARREL:

Tesko je opisati koliko su ocito zrak i tlo zatrovani ubojstvom osam hiljada ljudi u jednome danu.Doista dobijete osjecaj boli i gubitka.Tuzan sam,zbilja sam tuzan.

EMINA ERDOGAN:

S majkama Srebrenice dijelim bol i tugu i cestitam im na njihovoj istrajnosti,jer ih vidim kao velike borce.

HASAN DZAFIC:

Srebrenica je postala moja mora i ne znam kako cu zivjeti s njom.Kako se vise smijati,zivjeti i pisati nakon Srebrenice?

DRAGAN CAVIC:

Nakon svega,kao covjek i Srbin,a onda kao otac,brat i sin,pa tek onda kao funkcioner Republike Srpske,moram reci da ovih devet julskih dana Srebrenice predstavlja najcrnju stranu u historiji srpskog naroda.

Post je objavljen 14.07.2008. u 17:45 sati.