Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/svijetwaltadisneya

Marketing

Kralj lavova 3 i nešto o Waltu

Da dovršim seriju o Kralju lavova. :)
Ostao je taj treći i zadnji nastavak. Treći nastavak se događa malo prije i paralelno sa radnjom prvog Kralja lavova, a glavni likovi su Timon i Pumba. Timon pobjegne iz svog domai putem sreže PUmbu s kojim se sprijatelji i udruži i zajedno kreću na putovanje prema novom domu. Putem se mimoilaze sa Pride Rockom - mjestom gdje živi Simba sa obitelji. Na kraju dolaze u pustinju gdje nalaze malog Simbu. :) Zapravo je prikazan njihov put. A oni je sami pričaju gledateljima i to tako da sjede u kinu i vrte film naprijed i nazad. Zanimljivo i kratko:)


A sada ukratko nešto o Waltu Disneyu, ipak bi bio red reći nešto i o njemu, zar ne?:)

Image and video hosting by TinyPic

Walt Disney rodio se 5.prosinca 1901.u Chicagu. Bio je filmski producent, redatelj, tekstopisac, animator, filantrop, interpretator, a davao je i glasove u crticima.
Zajedno s bratom Royem osnovao je Walt Disney Productions, a time je postao i jedan od najpoznatijih filmskih producenata u svijetu. Korporacija koju je tada osnovao se danas zove The Walt Disney Company. U svojoj 43 godina dugoj karijeri je, zajedno sa svojim timovima osvojio čak 48 Oscara i 7 Emmyja.

Napravio je skicu danas najpopularnijeg zabavnog parka na svijetu, Disneylanda, koji je bio prvi tematski park u svijetu.
Kao što vidimo, bio je svestran, no ipak, možemo reći da je najpoznatiji upravo po dugometražnim, ručno crtanim, animiranim filmovima, kao što su Snjeguljica i 7 patuljaka, Alica u zemlji čudesa, Pinochio, Bambi, Kralj lavova i mnogi drugi filmovi.


Ovo je zaista bilo samo kratko i informativno jer bi inače mogla odužiti, a ovako sam rekla manje više ono bitno:)

Pozdravlja vas vaša apsolventica!:)


Post je objavljen 13.07.2008. u 22:04 sati.