Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sensual

Marketing

Njen neponovljivi okus...

opis slike


Mmmmmmm… ČOKOLADA! Dovoljno bih i to bilo samo napisati, ali taj slatki mali grijeh u meni budi sreću i neko neopisivo zadovoljstvo, pa sam danas odlučila se posvetiti tom najslađem grijehu.
Moji čokoljupci prije nego što krenete dalje čitati post, prvo se opustite, naslonite i pogledajte obavezno ovaj kratki filmić, vjeruj te mi uživat će te:

Kažu da je čokoladna smjesa poznata još od davnina, još od vremena Maya. Oni su prvi iskorištavali plodove tog drveta tj. njegove sjemenke za ukusan i gust napitak koji su nazvali chokolatl. Mljeli su i kuhali plodove kakaa i miješali su tu smjesu u vodi sa sojom, čilijem i vanilijom. Samo odabrani su je mogli imati i smatrali su je hranom bogova.

opis slike


Dakle, čokolada se u početku koristila samo kao napitak, a tek je u 19. stoljeću započela proizvodnja kakao praha. Zbog svoje snažne arome upotrebljava se za pravljenje slastica, ali negdje se koristi i za druga jela. Primjerice u Meksiku se uz piletinu poslužuje umak od čilija s tamnom čokoladom. Čokolada je glavni sastojak gotovo svih torta, pita, sladoleda, rolada... Od nje se mogu napraviti razni ukrasi i mala umjetnička djela. Gotovo je bezbroj načina kako se čokolada može maštovito upotrijebiti. Pogledajte samo sljedeće čokoladne skulpture:

opis slike


opis slike


Osim toga u našem organizmu čokolada potiče stvaranje serotonina. Serotonin se još trivijalno naziva "hormon dobrog raspoloženja". Uz nju se od davnina pričaju mirisne, slatke priče o moći i ljubavi. Tako se reputacija čokolade kao snažnog afrodizijaka održala sve do današnjih dana.


Ona se polagano topi i nestaje, no ostaje gladak i trajan osjet pod jezikom, koji bradavicama na njegovim rubovima pruža osjećaj ugode. A, sve što je ugodno traži ponavljanje... Tako jedan komadić traži drugi, a jedna čokolada drugu!

opis slike


Moderna znanost je raznim istraživanjima došla do zaključka da je čokolada i lijek za mnoge bolesti. Ona ne služi samo za jelo, naime ona se danas i u tretmanima ljepote koristi, od hranjivih pakunga za lice i tijelo, pa sve do make-upa. Stavljaju je i u parfeme kao jedan od osnovnih baznih tonova. Evo samo dva primjera bih navela: Aqualinov „Chocolovers“ i „Provocative interlude“ Elizabeth Arden.

opis slike


Kad smo već navela da se koristi u raznim tretmanima ljepote, e onda surfajući po webu naišla sam na jedan zanimljiv recept, kako napraviti masku od čokolade, te kako da se opustite u mmmmm čokoladnoj kupki. Pa stoga moje dame probajte, a dobro možete i vi gospodo.
MASKA OD ČOKOLADE
Napravite smjesu od pola žličice kakao maslaca, šest žlica punomasnog mlijeka, tri žlice meda, tri žlice zobenih pahuljica. Masku promiješajte i na kraju dodajte par kapi bademova ulja te ohladite. Maska za lice od čokolade vraća licu čvrstoću i napetost.
ČOKOLADNA KUPKA
Pomiješajte 1/4 šalice sode bikarbone, 1/4 šalice mljevene zobi, 1/2 šalice čokolade u prahu, dvije kapi eteričnog ulja geranija, kap ylang ylang eteričnog ulja. Čokoladna kupka djeluje opuštajuće na mišiće, hidratizira i učvršćuje umornu kožu.


O čokoladi su ispričane priče i pričice, opjevana je u mnogo pjesama, pa čak i filmovi snimljeni su po njoj! Evo jedan od meni najdražih, za kojeg ste svi zasigurno čuli barem, ako ga niste već pogledali.

opis slike


Hmmm čokolada pa slatki grijeh?! Ne znam baš, dali ima tko danas a da nema nijednog grijeha… Kad već moram birati ja ću radije drmnuti jednu čokoladu pa što je da je! I to kad već mogu birati onda biram: Lindt, Milku, Rafaello i neponovljivi okus Rochera! A koje su vama najomiljenije čokolade??????????

opis slike


Stoga moji čokoholičari i čokoljupci slobodno uživajte u punom i neponovljivom okusu i užitku koju nam pruža čokolada.
Velika čokooooooo pusaaaaa svima……….
.

opis slike



Post je objavljen 13.07.2008. u 21:22 sati.