Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/61

Marketing

Plavi vitez Davor Javorski

Danas me potresla tužna vijest. Plavi vitez, policajac Davor Javorski (40) iz Volodera poginuo je u Sisku u prometnoj nesreći. Davor Javorski bio je šef smjene u Operativno-komunikacijskom centru sisačke policije, te ugledni policajac - sudionik Mirovne misije UNMIK-a na Kosovu kao i predsjednik policijskog moto kluba “Blue Knights” Croatia. Laka mu zemlja…

Nisam ga osobno upoznala, samo preko maila i telefonskim putem. Prvi put sam za njega čula na druženju “Plavih vitezova” u Umagu. Bio je organizator tog prvog susreta policajaca-motorista u Hrvatskoj pa sam mu poslala par sličica koje smo muž i ja uslikali na trgu prepunom motocikala.

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us Image Hosted by ImageShack.us

" ´Plavi Vitezovi´ originalnog i potpunog naziva ´Law Enforcement Motorcycle Club Blue Knights´ osnovani su 1974.g. u Bangoru, savezna američka država Main, donekle i kao odgovor tadašnjim postojećim moto klubovima koji nisu bili spojivi sa zanimanjem policajaca i koji nisu prihvaćali policajce, kao i žene u svoje redove. U početku se radilo o malom lokalnom moto klubu, no ubrzo se osnivaju nove podružnice i šire na Kanadu i Australiju te Europu. Blue Knightsi postaju međunarodni moto klub s više od 19 tisuća registriranih članova u svijetu, podijeljenih u 560 podružnica i 12 vijeća. U Europi članstvo danas broji više od 1700 članova u 66 podružnica. U Hrvatskoj, "Plavi vitezovi" su osnovani u kolovozu 2002 godine, kada je u Daruvaru odrzana Osnivačka skupština nekolicine entuzijasta, policajaca iz Pakraca, Daruvara, Kutine i Siska. Nakon 6 godina vožnji po susretima BK širom Europe, posjeta susreta u Hrvatskoj, te organizacije nekoliko humanitarnih akcija ("Croatian Foundation Meeting 2004" "2nd BK BEACH PARTY 2005", "TOY RUN 1,2,3,4 i 5", "DICE RUN I"), osnivaju se jos 3 podružnice – Zagreb, Istra i Split. Do danas hrvatski "Plavi vitezovi" broje preko 150 članova, čime se svrstavaju u članstvom najbrojnije moto klubove."

Post je objavljen 12.07.2008. u 17:59 sati.