Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/osup

Marketing

Oligarhija je 0K(illed)

Dana 11. srpnja otvoren je šalter za zaprimanje nominacija za nagradu OSUPnultih i naravno opet je najbudalastija, ali i najaktivnija (to se valjda dobije u paketu) od svih Divizija AONM, Divizija za muziku, prva izašla sa nominacijama prema Direkciji za nominacije za nagradu OSUPnultih u kategoriji Album nultih. Prema riječima Voditelja Divizije ovo su prvi prijedlozi za kategoriju Album nultih te će zasigurno s vremenom biti još prijedloga u ovoj kategoriji. Prijedloge za nominacije, podsjetimo, mogu podnositi nadležne Divizije, odnosno Stolovi i Stolice Akademije OSUP-a i Nove Moralnosti, a one će se zaprimati sve do 28.09.2009. kada će se odlučivati koji će prijedlozi biti nominirani u odgovarajućim kategorijama. Direkcija za nominacije može kod samog zaprimanja nominacija odbaciti prijedlog ukoliko ne zadovoljava određene kriterije. Tako je bio slučaj i sa predloženim albumom škotske grupe Beta Band, Hot Shots II, koji je između ostalih bio predložen u navedenoj kategoriju od strane Divizije za muziku. Naime, premda je album izdan u 2001. godini Direkcija je odbacila prijedlog jer sadržajno ne korenspodira sa periodom unutar kojeg se predlaže za nagradu. Divizija za muziku odmah je proslijedila prigovor Vrhovnom povjerenstvu za postupke AONM-a jer smatraju kako je Direkcija administrativno tijelo i nikako ne bi smjela procjenjivati sadržaj i suštinu samih nominacija. Ovo, podsjetimo, nije prvi put kako Direkcija koristi mehanizam sadržajne diskvalifikacije nominacija, ali vrlo vjerojatno da se po tom pitanju ništa neće promijeniti jer su na čelu Direkcije i Vrhovnog povjerenstva nećaci Direktora AONM-a koji sve svoje odluke donose u konzultaciji s samim Direktorom. Voditelj Divizije za muziku upitan o svima jasnom beznadežnom pokušaju upućivanja prigovora tijelu kojeg iz sjene upravlja jedna osoba koja upravlja i drugim tijelom na čije se postupke Voditelj žali, odgovara:
Nema ništa protiv Oligarhije, naprotiv, ali smeta me činjenica da se nestručni ljudi petljaju u stručne poslove. Pri tom ne impliciram da je Direktor nestručan, već Direkcija. Direktor u svakom slučaju ima pravo obaranja prijedloga pa i nominacija pa zašto bi onda Direkcija koja zaprima prijedloge činila isto. Ne razumijem! – završava pomalo ogorčen Voditelj Divizije za muziku.
Ovo su prvi prijedlozi za nominacije za nagradu OSUPnultih, a kao što smo i očekivali, već je postalo vruče na hodnicima Akademije. Tim više što se upravo u ovim trenutcima obavljaju pregovori za sponzorstva nagrade OSUPnultih pa je moguće očekivati i dodatne prijepore na drugim frontovima. O važnim događajima na spomenutim ratištima redovito ćemo Vas informirati, a za sada slijede prijedlozi za nagradu OSUPnultih u kategoriji Album nultih.
U samim prijedlozima, očekivano, našla su se najbolja imena u muzici tekućeg desetljeća, a o samim favoritima u ovom trenutku teško je govoriti tim više što za sada tu nisu uvršteni albumi iz 2008. i slijedeće 2009. godine. Neke struje unutar Divizije za muziku pretpostavljaju da će M83, Hot Chip, The Knife i Sufjan Stevens zasigurno biti među nominiranima, no za sada su to samo pusta nagađanja.
Slijede prijedlozi…

Postal service – Give up (2003)
The Knife – Silent shout (2006)
Interpol – Turn on the Bright Lights (2002)
M83 - Dead Cities, Red Seas and Lost Ghosts (2003)
Justin Timberlake - Future Sex-Love Sounds (2006)
Hot Chip - The Warning (2006)
M.I.A. – Arular (2005)
Sufjan Stevens – Greetings from Michigan: The Great Lake State (2003)
LCD Soundsystem - LCD Soundsystem (2005)
Animal Collective - Sung Tongs (2004)
Songs: Ohia - Magnolia Electric Co. (2003)
The Books - Thought for Food (2002)


Post je objavljen 12.07.2008. u 12:53 sati.