Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/magnifikat1

Marketing

PODRŠKA novinaru Ivici Ursiću!

kopiram s bloga Pčelice Maje! (hvala Majo! Prava stvar!)

Poštovani,

Dana 29.06.2008. godine u radio emisiji „Nikad nedjeljom“ koja se emitira na Radio Splitu, voditelj emisije g. Ivica Ursić slušateljima je objavio da mu uredništvo ukida emisiju te da se ona nakon 6 godina od 01.srpnja ove godine prestaje emitirati.

Radi se o emisiji koja je izvanredno kvalitetna i slušana ponajprije zbog izuzetnosti njena voditelja koji svojim životom svjedoči katolički moral i vrijednosti o kojima govori u svojim emisijama na temelju nedjeljne „Riječi Božje“. Od izuzetnog značaja je napomenuti da je emisija uređivana i u eter slana svim ljudima dobre volje, a da je kao takva u javnosti bila i prihvaćena svjedoče brojna javljanja u emisije slušatelja raznih vjeroispovijesti kao i ateista. Emisija je zaista zbližavala ljude u onom pravom ljudskom smislu bez obzira na sve različitosti koje smo među sobom kao ljudi stvorili.

Emisiju je prije 6 godina odobrila bivša odgovorna urednica Radio Splita Vedrana Dedić Žanko, a ukinula ju je sadašnja odgovorna urednica Vedrana Krstić Ivanišević.

Budući se Ivičina razmišljanja temelje na nedjeljnoj „Riječi Božjoj“ i budući je nedjelja dan kad bismo se sa svojim obiteljima trebali više posvetiti molitvi i razmišljanju o sebi i svojim postupcima u skladu sa nedjeljnom „Riječju Božjom“, nedjelja je jedini pravi dan za emitiranje te emisije.

Brojnom slušateljstvu ove emisije Radio Split službeno nije dao nikakvo objašnjenje ukidanja. Stoga nam na kulturan način valja izraziti neslaganje sa ukidanjem, inzistirati na obrazloženju razloga ukidanja i zahtijevati da se emitiranje emisije nedjeljom nastavi. Molim vas neka to zaista bude kulturan način, držati se teme razgovora, ne upadati u riječ, bez svađalačkog tona …valja imati na umu da već sama brojnost naših poziva mnogo govori i da mnogo više vrijedi za ostvarenje našeg cilja nego njihova i najbolja obrazloženja ukidanja emisije. Sve izvan kulturnog načina ophođenja više bi štetilo ugledu gospodina Ursiću kao i ostvarenju našeg cilja.

Radio Split ne postoji zbog njenih novinara nego zbog slušatelja. Oni su na svojim radnim mjestima kako bi stvarali program sukladan našim potrebama, kao pretplatnika HRT-a, kojemu Radio Split pripada, a ne da oni zadovoljavaju svoje potrebe servirajući nam ono što oni misle da nam je potrebno. Naravno, uredništvo ima pravo uređivati i ono uređuje program, ali ono mora uvažavati naše zahtjeve i potrebe.

Gospodin Ursić nas je svojim emisijama itekako zadužio i zaslužio široku i snažnu podršku. Stoga Vas pozivam da mi se bratski pridružite u izražavanju nezadovoljstva i zahtjevu da se emisija nedjeljom nastavi emitirati.


Nezadovoljstvo možete izraziti na različite načine na sljedeće adrese:

Radio Split
Mažuranićevo šetalište 24 a
21 000 Split (pismom s traženjem odgovora)

Radio Split
Tel. centrala: 021-366-666
Kontakt telefon: 021-539-300 (pozivom na ove brojeve)

Radio Split
Fax: 021-366-646 (slanjem telefaksa s traženjem odgovora)

radio.split@hrt.hr - e-mailom s traženjem odgovora

odgovorna urednica Radio Splita:
vedrana.krstic.ivanisevic@hrt.hr - e-mailom s traženjem odgovora

program_hr@hrt.hr - e-mailom obavezno na ovu adresu s traženjem odgovora

Uprava HRT-a – odnosi s javnošću
hrt@hrt.hr - e-mailom s traženjem odgovora

Želju za nastavkom emisije uz slanje e-maila na navedene adrese vrlo je poželjno izraziti i javljanjem u kontakt-emisiju koja će se emitirati nedjeljom u terminu ukinute emisije na broj:

021-539-300.

Javljanja sa izražavanjem nezadovoljtva za ukinutu emisiju želimo fokusirati baš na tu prvu emisiju, na prvu nedjelju kada će se pojaviti nova emisija umjesto emisije „Nikad nedjeljom“. Na isti broj možete se javljati i u ostale kontakt-emisije Radio Splita, kao što je npr. emisija „Auspuh“ koja se emitira srijedom u vremenu od 09,05 – 10,00 sati.

Svi koji ovu akciju žele podržati neka mail poslan na jednu od navedenih adresa Radio Splita proslijede i meni radi evidencije svih poslanih mailova na jednom mjestu koja će nam koristiti u sljedećim koracima provođenja akcije ako bude potrebno.

Vrlo je važno da ovaj mail proslijedite dalje svojim prijateljima i poznanicima kojima je stalo do ove emisije, a i, uopće, do promicanja ljubavi, istine i dobra.

Samo zajedno, udruženi možemo ostvariti ovakve ciljeve.

Ne bojmo se! Bog je s nama!

Odradimo odgovorno svako svoj dio posla .


Ivan Bašić, dugogodišnji slušatelj emisije.

*****************************************************

P.S.

e-mail gosp. Ivana Bašića je: ivan.basic7@st.t-com.hr
Podrška je dovoljna s nekoliko rečenica sljedeći upute iz pisma.
Šalji prijateljima, vjernicima.



Post je objavljen 10.07.2008. u 14:55 sati.