Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/jja

Marketing

Bodensko jezero - drugi i zadnji dio

Evo nastavka teksta ispod ovog. Slika ima dosta ali sam ih sve smanjila i trebale bi se ucitati relativno brzo.

Minimundus, koliko mi je poznato i Nizozemska i Austrija imaju istu, dakle minijature, vjerodostojne do najsitinijeg detalja thumbup poznatih gradjevina diljem svijeta. Odmah do toga, mozete kupiti tkz. skupnu ulaznicu (povoljnije) je i Ravensburger Spielland (ime vam je sigurno zbog puzzli poznao)

http://www.ravensburger.de/spielelandL/









Tko ima djecu sa sobom, preporucam, na stranici mozete pogledati koliko divnih sadrzaja imaju, nije vam dosta citav dan da sve isprobate.

Dakle Minimundus, Liebenau.

Zvucnici izgledom kao kamenje, odlicno integrirani u okolis, iz njih se cuje tipicna muzika orijntalna za takve gradjevine, europska klasicna kad dodjemo do beckih replika, na nekoliko mjesta su kompjutorizirani stupici koji vam detaljno uvode u gradjevinu koju gledate.





Gur-Emir-Mausoleum





Felsendom Jerusalem



Ribat, Tunezija, taj dio sam i uzivo vidjela u luckom gradu Sousse.





Kloster Einsiedeln, Svicarska



Goldenes Dachl Innsbruck





Vodene instalacije koje se same pokrecu, dio Njemacka a dio Svicarska, Basel





Imate jedan camcic koji vas vozi oko dijela gradjevina, meni je to bio super dio, vozila bih se stalno....moj digitalac je amaterski, Bugi pliz nemoj komentirati fotke. smijeh
Pravi fotic sa objektivima i ne digitalac je jako tezak i nazalost malo s njime slikam.

Pocetak, dok svira muzika iz hramova, jos i



Onda smo isli u 4 D kino, sve ukljuceno u cijenu ulaza, i interaktivno dozivjeli njegove iluzije thumbupthumbup Escher me godinama fascinira, sjecam se da sam prve njegove iluzije vidjela kod jedne drage studentske prijateljice u domu na Savi, prepoznati ce se ona. Cijena upada ovdje od 10 eura nije mala ali onda ne morate za svaku zgodnu pojedino keshirati nego je sve lijepo ukljuceno.



Ovu, vozili se munjevitom brzinom svim zavojima, stepenicama, sjedala nas
katapultirala, djeca se rasplakala zubo a curica do mene me primila za ruku i govori mi: nemoj se bojati, nije to nista, to valjda da sebe utjesi. cerek







Mostarski most



Palaca Dalai Lame, Potala Palaca



i original





Villa Pisani u Italiji i njen labirint





Naravno ima uvijek cool zenski koje se moraju, ali moraju rolleyes slikati tako da svoj papak stave na mostic
minijature, ni moj pogled broj. 42 ju nije sprijecio i slomila je dio ogradice jer je izgubila ravnotezu. Ali staviti papak
je bilo bitno, ne.

Ellis Island, imigrantski ulaz u USA



Cudila sam se jednom tati koji je do bola terorizirao djecu da ih slika, sad ovako sad onako, ispred svakog motiva ?! i jos namjestao objektive, svjetlo ovo ono ta djeca ce valjda tek doma vidjeti gdje su uopce bila, uzas cisti.









A sad slijedi razocaranje dana! Taman kad sam pozeljela uslikati Markovu crkvu.









Gradska vijenica Venlo



Bila je i minijatura Trulli talijanskih kucica. I jos kucica.



Becki praterski kotac





Burj al Arab, Dubai





Hundertwasserkirche in Bernbach





Dio restorana, onaj povoljniji, unutra je sve puno drvo, mahagonij, jako lijepo uredjeno ali jedete iz drugog jelovnika.wink

Jelovnik je mejdunarodni i zabavno osmisljen.

Jos jedan bakin ducancic, gdje smo pekmeze kupili



I opet moram pohvaliti voce i povrce, ubrano tik pred prodaju, a ne 5 dana prije nego je sazrilo, natovareno na kamione zeleno, vama dodje crveno ali bez okusa i mirisa. Tako da sam jedan rucak zamijenila sa cetiri mjerice slatkih tresanja.

Isli smo i na wanderung/hiking (jos trazim hrvatsku rijec) tri sata po brdu. Bakice od 60 i 70 godina su imale jednako kondicije kao i ja. Neke cak i vise. I kazu da svaki dan secu po 3 sata ili odu na plivanje odmah ujutro, prepune zivotnog elana, tri puta vise nego mek-drek mobitel generacija. I sa manje speka.
Ja sam potajno pojela dva energetska prutica, cisto da ne zaostanem za grupom.zubo
Poslije smo se ohladili u jezeru, vecerali u marini ribu na rostilju. Mentalni memo - na jesen kupiti dobre, kvalitetne trekking cipele. Slike marine su bile u proslom tekstu kao i link na web stranicu iste, restoran Pasta Marina - mozete uzeti dnevni meni gdje se sami posluzujete za nekih 5 eura po osobi ili a la carte finu ribu i friske Pfifferlinge (molim pomoc za hrvatski naziv, jesu to lisicarke - evo fotke ili pastu sa finim parmezanom i svjezim zacinskim biljem mozete pojesti za 7 eura. Posh mjesto. Odlican pogled ukljucen. Prva dva sata na parkingu su besplatna, drustvo ce vam raditi auti vise i visoke klase.



Post je objavljen 09.07.2008. u 23:14 sati.