Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/umojojkuhinji

Marketing

Trešnja-torta od roladi

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic


Rolada 1
5 jaja
6 žlica šećera
5 žlica brašna
pola praška za pecivo
pekmez

Rolada 2
5 jaja
6 žlica šećera
5 žlica brašna
pola praška za pecivo
pekmez

Preljev za rolade
sok 1 limuna
200 ml hladne vode

Krema
900 ml soka od trešanja iz tetrapaka
3 pudinga od jagode (može i maline ili vanilije)
8 žlica šećera
20 g želatine u prahu

Ukras
1prozirni preljev za torte
očišćene trešnje


Za Roladu 1, odvojite žumanjke od bjelanjaka. Od bjelanjaka izmiksajte snijeg. Žumanjke izmiksajte sa šećerom, dodajte im brašno s praškom za pecivo i na kraju umiješajte snijeg.
Lim od pećnice obložite papirom, papir namastite i pobrašnite. Ulijte pripremljenu smjesu i pecite 15ak min u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva.

Pečenu roladu okrenite na vlažnu kuhinjsku krpu, posipanu šećerom. 200 ml vode pomiješajte sa sokom 1 ocijeđenog limuna i s polovicom te tekućine natopite Roladu 1 i narolajte ju pomoću krpe, ostavite je da stoji 10 min, a onda ju premažite pekmezom, narolajte i ostavite da se ohladi.

Roladu 2 napravite na isti način (ispecite ju, natopite ostatkom tekućine, narolajte, namažite pekmezom, ponovno narolajte…)


Za kremu, zakuhajte 800 ml soka od trešanja iz tetrapaka. U 100 ml tog soka razmutite 8 žlica šećera i 3 pudinga od jagode i skuhajte puding.

20 g želatine prelijte vodom i kad je nabubrila umiješajte ju u puding koji se prije toga hladio 10ak minuta. Ostavite kremu da se još malo ohladi prije slaganja torte.

Ohlađene rolade narežite na 1,5 cm debele šnite. Svaku šnitu na sredini prerežite na pola.

Obruč za torte obložite papirom za pečenje i uz rub obruča slažite “prerezani” dio šnite (onaj obli dio okrenut je prema sredini kalupa); cijelo dno prekrijte šnitama rolade. Premažite trećinom mlake kreme. Na kremu ponovno složite red šnita pa opet zalijte trećinom kreme. Složite još jedan red šnita i prelijte ostatkom kreme.
(Ja radim u kalupu promjera 24 cm, uvijek mi ostane par šnita , sami možete odrediti koju veličinu torte želite i koliko slojeva će ona imati.)
Prema potrebi, u kremu možete na kraju dodati još šećera (u prahu), ako vam nije dosta slatka.)

Na sredinu torte stavite očišćene trešnje za ukras. Stavite tortu u hladnjak da se krema stvrdne.

Izvadite tortu iz kalupa, odlijepite papir.
Prozirni preljev pripremite prema uputi i prelijte ga po sredini torte.

Oko torte poredajte očišćene trešnje.

Image and video hosting by TinyPic




Post je objavljen 05.07.2008. u 15:32 sati.