Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nba

Marketing

OPERATION ATHENS: Jasko odlučio odmoriti Antu Tomića & Damjana Rudeža za Peking…


Image Hosted by ImageShack.us
NOVI BROJ VODEĆEG HRVATSKOG KOŠARKAŠKOG MAGAZINA


Najnoviji broj vodećeg hrvatskog košarkaškog magazina između ostalog donosi i vrlo zanimljiv članak tj. preview kolege Kristijana Hohnjeca o predstojećem kvalifikacijskom turniru za OI, koji će se održati u Ateni sredinom ovog mjeseca...

U tom kontekstu drago mi je da je prepoznata snaga kamerunske košarkaške reprezentacije. Prije par dana smo o Kamerunu znali da počinje samo s K, a danas već znamo da su AFRIČKI VICEPRVACI za koje nastupa čak 4-5 NCAA igrača.

Image Hosted by ImageShack.us

Najzvučnije ime je Luc Richard Mbah a Moute, koji je poprilično zauzet pripremama za ljetnu ligu u dresu Bucksa, te će prema najrecentnijim najavama propustiti Atenu. Ako ste primijetili baratamo tu i imenima nekih kamerunskih igrača i to iz razloga što bi se naš stručni stožer itekako trebao pozabaviti Kameruncima koje ipak treba dobiti prije Portorikanaca...

Svakako da su Ayuso & Co. Izazov, ali niti protiv Kamerunaca neće biti lagano...

Fizički su nadareni, brzi, skočni, i prilično visoki. Čak i ako nisu visoki pod košem sklon sam razmišljanju da bi kamerunski frontcourt svojom agilnošću mogao stvoriti probleme našim visokim igračima.





BTW, message 2 Banić: Marko, kada si na ziceru – zakucaj!

Problemi slične prirode već su više puta viđeni u nekima od naših kalvarija. Prva mi na pamet pada ona protiv mlade Njemačke feat. Rookie Nowitzki koja je Kukoča & Društvo napucala cca +25 na EP 1999. u Francuskoj.

Naravno, ti su isti Nijemci u nastupajućim godinama došli do samoga vrha svjetske košarke (bronca u Indianapolisu 2002.), a u nedostatku domaćeg igračkog kadra za njih su nastupali brojni naturalizirani igrači (Tomić, Okulaja, Demirel...)....te Shawn Bradley.

Image Hosted by ImageShack.us
Dok Bradley svoje bogato košarkaško znanje prenosi mladim Teksašanima, svoje je košarkaške vještine na "njemački stol" stavio centar L.A. Clippersa Chris Kaman. On je naime ovih dana postao njemačkim državljaninom!

Epizoda: "Dajem Kraljevstvo za Nastup na Olimpijadi!"


Image Hosted by ImageShack.us
SUPERKOŠARKA/BROJ 29 – SADRŽAJ


Toliko od mene za večeras, trebati će mi malo da se vratim u pravu šutersku formu...


Marjan Crnogaj a.k.a. Muraya
Nba.blog.hr




Post je objavljen 04.07.2008. u 23:10 sati.