Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sinnerboy

Marketing

...sezona kiselih krastavaca...










...ah evo ga počelo je. pojam kojeg se užasavam već dvije godine otkad radim (uz ostalo) i kao novinar.

ništa se ne događa.

trenutni lokalni highlight je noćni turnir u malom nogometu. i vremenska prognoza.

svi se polako spremaju na godišnji.

a El Heffe mi se prijeti da se dogovorim sa kolegicom pa da otpalimo oboje na godišnji tijekom kolovoza. Ne znam da li mogu mijenjati godišnji za recimo povećanje plaće?

ove godine neću ići na more. u planu je odlazak u Zagreb u KBC Rebro na kontrolu, što opet ovisi o tome da li će moj cijenjeni nadležni liječnik hematolog baš u vrijeme kad mu se namjeravam namjeravam pojaviti na vratima ordinacije sve skupa sa KKS, RTG prsnog koša, UZV abdomena te poviješću bolesti i svim otpusnim pismima (što je hrpa papirologije) otići na more ili u Kinu.
Što mi se dogodilo prije par godina.
nazovem fino KBC, "dobar dan, trebao bih dr.R., hematologija" ... "samo sekundu da vas prespojim..."
(zvoni zvoni zvoni zvoni)
"halo?" (ženski glas)
"? Dr.R. bih trebao..."
"e malo teže, nije tu na godišnjem je..."
"ovaaaj, jel možda znate kad se vraća na posao?"
"stvarno vam ne znam, naime otišao je u Kinu..."
"?"
"..pa nazovite za desetak dana..."

i nazovem ja i naletim sve skupa sa svim navedenim dokumentima a frajeru u ordinaciji fotografija, on sa ženom (btw. plavušom višom od njega za glavu) se kezi sa Kineskog zida. i još kažu da je liječnicima loše? yea right...



što se tiče koncerata te festivala - ako nešto uleti...

ili ću jednostavno provesti u djelo pakleni plan. naime naručio sam ni više ni manje nego 50 filmova od frenda da mi sprži. i svih neznam koliko sezona "X-filesa". sve fino na dvd-e, divx format. pa idemo polako gledati. ujutro se ustanem, popijem kavu, do podneva odgledam film ili dva, skuham ručkić, operem posuđe, pospremim kuhinju i kuću, odgledam film, odem na kupanje, večeram, i naravno - ako ne idem bauljati negdje ili na basket - odgledam još koji film. očekujte pojačani filmsko-kritičarski udio postova na bloga.

a mogao bih i naći prostoriju za probe i svirati preko ljeta.

a mogao bih i poludit jedno jutro, spakovat ruksak i odbauljat u lutanje po državi.
po principu "..ej di si? ej čuj nalijećem sutra do Osijeka/Zagreba/Rijeke/Splita/Zadra/Rejkjavika, jel mogu kod tebe krnjati koji dan?"

a mogao bih najzad i prestati pušiti. godišnji je idealan za to. niko mi neće zamjeriti neurozno ponašanje i iskašljavanje katrana iz pluća. izračunao sam da kad prestanem pušiti (...ah kako optimistična rečenica) u džepu mi ostaje mjesečno taman toliko da si recimo obogatim zbirku bubnjarskih komponenti za par neophodnih sitnica. ili si najzad više uvedem ADSL i prestanem zloupotrebljavati stroj na poslu. ili i jedno i drugo?

e sad pošto sam već prestajao pušiti i kao jedna od nuspojava se javlja jelte neuroza koja se kod mene manifestira tako da moram nešto raditi (osim gledati filmove naravno) mogao bih u napad manjka nikotina napraviti i nešto korisno tipa raskrčiti dvorište. naime pošto je pokojni matori bio poprilično ozbiljan amaterski uzgajivač svega i svačega što ima veze sa voćem i biljkama općenito, u dvorištu i voćnjaku iznad kuće imam zavidnu zbirku raznoraznih primjeraka flore kontinentalnog i suptropskog areala. što tijekom ljeta izgleda kao amazonska prašuma. pa bi mogao to malo srediti, skratiti, prekopati, odrezati i urediti.

a trebalo bi i malo srediti fasadu. četku u ruke i podsjetiti se mojih fušersko - molerskih dvije godine života.


ah koje mi se sve mogućnosti nude...to je nevjerojatno...iako ću poznavajući sebe najvjerojatnije provesti godišnji - ne radeći ništa.








P.S. jedu mi se kiseli krastavci. odo po teglu u trgovinu.

Post je objavljen 04.07.2008. u 13:03 sati.