Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/opsa

Marketing

U Vukovaru promocija polaznika vojnih škola Oružanih snaga RH

U vojarni 204. vukovarske brigade HV-a 24. i 25 lipnja, na Dan državnosti, održat će se tradicionalna svečanost promocije polaznika svih razina izobrazbe vojnih škola Oružanih snaga Republike Hrvatske, najavio je na današnjoj konferenciji za novinare u Vukovaru ravnatelj Hrvatskog vojnog učilišta "Petar Zrinski", general bojnik Mirko Šundov.

Bit će promovirano ukupno 305 polaznika hrvatskih vojnih škola - 10. naraštaja Ratne škole "Ban Josip Jelačić", 16. naraštaja Zapovjedno stožerne škole "Blago Zadro", Časničke i Dočasničke škole, Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane (HRZ i PZO) te Hrvatske ratne mornarice (HRM).

Među polaznicima koji će biti promovirani na svečanosti, bit će i 10 pripadnika Oružanih snaga BiH, Makedonije, Ukrajine, Slovenije i Crne Gore.

"Na promociji ćemo imat i prvo dvoje časnika koji su diplomirali, a bili su polaznici programa 'Kadet' ", naglasio je general bojnik Šundov.
Dodao je kako se očekuje da će svečanoj promociji i podjeli diploma polaznicima Ratne škole "Ban Josip Jelačić" i pilotima kadetima, koja će se održati u srijedu, 25. lipnja, na Dan državnosti, biti nazočni najviši državni predstavnici.

Sutra popodne u vojarni 204. vukovarske brigade HV-a održat će se svečana promocija i podjela diploma polaznicima Zapovjedno stožerne škole "Blago Zadro" te Časničke i Dočasničke škole.
Nakon svečanosti, polaganjem vijenca odat će se počast za troje pripadnika Oružanih snaga RH koji su prošle godine preminuli od posljedica pada vojnog helikoptera u vukovarskoj vojarni.

Nakon današnje konferencije za novinare, izaslanstvo Hrvatskog vojnog učilišta "Petar Zrinski" posjetilo je vukovarsku Osnovnu školu "Blago Zadro", kojoj su u suradnji s zagrebačkom tvrtkom "King" donirali informatičku učionicu. Informatička radionica ima deset mjesta, nastavničko računalo te multimedijalni projektor.

Hrvatsko vojno učilište započelo je 1991. godine najprije s namjenskim i funkcionalnim a potom vrlo brzo i s redovitim sustavom izobrazbe. Tijekom 2008. godine provedena je integracija vojnog sustava izobrazbe s civilnim.

Oružane snage Republike Hrvatske trenutačno su angažirane u 14 međunarodnih misija u cijelom svijetu, od toga u 13 UN-ovih misija sa 138 pripadnika i jednoj NATO/PzM misiji sa 203 pripadnika.

Post je objavljen 23.06.2008. u 19:49 sati.