Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/raspjevanecurke013

Marketing

Od transa do očaja u samo nekoliko sekundi..

Plač i suze obuzeli HRVATSKU i VATRENE... IGRALI KAO BUDALE ALI NEPRAVDA JE POBJEDILA.... POMOĆNI SUDAC NIJE HTIO PRIMITI BILIĆEVU ZAMJENU DA UĐE JERKO LEKO U IGRU NEGO JE NASTAVIO SAMO SA IGROM.... DOK SU NAŠI LETJELI KAO BUDALE I DA IM SE TAKO NEPRAVDA SUDI....
MISLIM JA NISAM VJEROVALA KOLIKO SAM BILA SRETNA ZBOG JEDNOG GOLA KOJEG SMO ZABILI U ZADNJOJ MINUTI... I ONDA JOS ZA 3 SEKUNDE PRIMILI SMO GOL OD GLUPO JEB*** TURAKA....


Hrvatska nogometna reprezentacija, praktički bez poraza, završila je svoj nastup na Europskom prvenstvu. Nakon tri pobjede u skupini, lutrija jedanaesteraca odredila je sudbinu Bilić boysa. Zato je i razumljivo razočarenje koje je sinoć zahvatilo Beč i 100.000 Hrvata koji su vjerovali u još jedan okršaj s Nijemcima.
Image Hosted by ImageShack.us


Nekoliko sekundi dijelilo je Hrvatsku od polufinala Europskog prvenstva. Nekoliko sekundi dijelilo je ovu generaciju od toga da uđe, kako je Bilić uoči utakmice rekao, u anale. Međutim, sreća je okrenula leđa Biliću i njegovim izabranicima, iako je sve bilo spremno za još jedno putovanje, odlazak u Basel, na utakmicu s Njemačkom.
Image Hosted by ImageShack.us


Nažalost, Hrvatska je osjetila onu ružnu stranu sporta u kojoj ne pobjeđuje uvijek bolji. Predstava Hrvatske u četvrtfinalnom dvoboju s Turcima sasvim sigurno je dojmljivija od izdanja njezinog protivnika. Odnosi se to na igru u oba poluvremena, iako moramo priznati da Hrvatska nije bila toliko nadmoćna kao, recimo, protiv Njemačke. Zasluge za to pripadaju i Turcima, koji unatoč bezglavosti nisu dopuštali našima da se nametnu pas-igrom. Međutim, i u takvom odnosu snaga Hrvatska je stvorila puno, puno više konkretnih situacija. Sjetimo se samo prigode Ivice Olića iz 19. minute, kada je loptom zatresao vratnicu, a u nastavku akcije i Kranjčarov prebačaj gola. I minutu kasnije Olić je bio na potezu, no njegov je udarac otišao u prazno.

Image Hosted by ImageShack.us

Tuga na licima hrvatskih nogometnih reprezentativaca
Image Hosted by ImageShack.us


Image Hosted by ImageShack.us




Bila je Hrvatska bolja, iako nisu svi bili na istom nivou. No kada znamo da je Srna protiv Njemačke dobio jak udarac te bio i upitan za ovaj ogled, onda su jasni razlozi njegovog skromnijeg izdanja. Baš kao i Rakitića, koji je između utakmice s Poljskom i ove odradio tek jedan trening. Najopasnijim u tom se periodu predstavio Daniel Pranjić, koji je držao kompletnu lijevu stranu. No njegove precizne lopte i odlična proigravanja, baš kao i Modrićeva, Ivica Olić nije uspio pretvoriti u pogotke.

U drugom poluvremenu Hrvatska se predstavila u još boljem izdanju. S time što su se sada u igru puno više uključili i Srna i Rakitić, pa je pred Rustuom još više sijevalo. No ni Olić, ni Srna (iz slobodnog udarca) nisu uspjeli svladati vremešnog turskog vratara, koji je već jednom osjetio gorčinu poraza od Hrvata. Svih 30-ak tisuća hrvatskih navijača na stadionu Ernst Happel živjelo je u nadi da se opet može ponoviti 1996. te da će Rustu 'popiti' pogodak prije kraja (tada je za pobjedu 1:0 zabio Vlaović u 86. minuti).

I nešto slično se dogodilo. Hrvatska je zabila preko Ivana Klasnića u 119. minuti, to jest minutu, kasnije se pokazalo i dvije, prije kraja produžetka. Naravno, Bilić nije mogao odoljeti slavlju, potrčao je u zagrljaj strijelcu, a urnebes na stadionu već je počeo. I onda se dogodio - mrak. Nakon slobodnjaka koji je izveo Rustu, Semih Senturk stigao je prvi do lopte te između Ćorluke i Roberta Kovača uputio udarac koji je završio u mreži i donio Turcima neviđenu psihološku prednost pred izvođenje kaznenih udaraca. Što su oni, naravno, po staroj dobroj tradiciji, po kojoj se izvlače iz nevjerojatnih situacija, i taj put naplatili te kao sretniji stigli do polufinala Eura.

Image Hosted by ImageShack.us

Veselje Turaka, a sudac je morao tješiti Mladena Petrića


Image Hosted by ImageShack.us


Pred Bilićem i njegovim kolegama iz stožera sada je period za podizanje samopuzdanja i vraćanja vjere u vlastite mogućnosti. Jer, kako su rekli i Bilić te kapetan Niko Kovač, koji je najavio povlačenje iz reprezentacije, ove momke sada treba vratiti na pobjedničke staze, a ne da im ovakav bolan i tužan završetak jednog natjecanja ostavi traumu za cijeli nogometni vijek. Suze u očima Ćorluke, Kranjčara, Srne, Modrića, Pletikose i ostalih jasan su pokazatelj njihovog unutarnjeg stanja, što može izazvati samo ovakav preokret.

Image Hosted by ImageShack.us


'Način na koji smo izgubili proganjat će nas cijeli život. No imamo mladu ekipu i trebamo se okrenuti budućnosti, jer život ide dalje. Sunce će i sutra izaći. Pred vratima su kvalifikacije i nemamo previše vremena za tugovanje nad ovakvim krajem. U jedno sam siguran, a to je da moji dečki imaju karakter i da ćemo se vratiti još jači', zaključio je svoje izlaganje o utakmici s Turcima izbornik Bilić.

Image Hosted by ImageShack.us












Post je objavljen 21.06.2008. u 10:59 sati.