Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/boric

Marketing

RAZGLEDNICA IZ USTASOLANDA:INSPEKTOR SUSPENDIRAN ZBOG PRIJAVE THOMPSONA!

Sada je jasno zasto policija na nedavnom koncertu Marka Perkovica Thompsona nije vidjela nista sporno,premda su mediji dokazali da su pojedinci isticali ustaska obiljezja,uzvikivali"Ubij Srbina"itd.Naime,kako je u Jutarnjem listu obznanio istaknuti publicist Slavko Goldstajn,proslog petka po hitnom je postupku suspendiran dugogodisnji policijski inspektor Josip Gasparac jer je protiv Thompsona podnio prijavu.
"PREOSTALI RAZLOZI"
Obrazlozenje suspenzije jos nije primio,ali je znakovito da je prijava protiv pjevaca povucena.Gasparac je prijavu podnio zbog kaznenog djela"rasne i druge diskriminacije na stetu Republike Hrvatske i njenih gradjana te nacionalnih manjina".Neki tekstovi pjesama"kod veceg broja posjetitelja izazvali porive...kojima se prema drugim nacionalnim manjinama iskazuje mrznja s pozivima na ubojstvo",naveo je,uz ostalo,u prijavi.Takodjer je prijavio i"nepoznate pocinitelje"iz publike zbog isticanja ustaskih obiljezja cime je nanijeta steta ugledu Republike Hrvatske.
Prema svjedocenju samog Gasparca,s prijavom je bila upoznata njemu neposredno nadredjena osoba,a po nalogu nacelnika svoje policijske postaje objavio je konzultacije sa zamjenicom drzavnog odvjetnika.Na osnovu prijave Thompsonu je poslije neupjesno pokusana dostava poziva na razgovor,ali je drugi dan,umjesto ponovnog slanja poziva,Gasparac saznao da je prijava povucena jer"su prestali neposredni razlozi".
Koji sat kasnije istog dana saznao je i za suspenziju te da je protiv njega pokrenut disciplinski postupak"zbog teze povrede radne discipline i nedolicnog ponasanja u sluzbi i izvan sluzbe".
U medjuvremenu se u Vecernjem listu oglasio ravnatelj policije Marijan Benko koji je,suprotno tvrdnjama inspektora,izjavio da je Gasparac prijavu podnio na svoju ruku bez dogovora s nadredjenima iako je u konzultacijama s Drzavnim odvjetnistvom ustanovljeno da nema elemenata kaznenog djela.
OZBILJNA AFERA
Suspendirani Gasparac sada trazi da ga primi predsjednik Mesic te bi,po svemu sudeci,ovaj slucaj mogao prerasti u ozbiljniju aferu.
Dodajmo da je prije tjedan dana na Thompsonov koncert i nereagiranje policije i organizatora na isticanje ustaskog znakovlja reagirala i zagrebacka zidovska zajednica Bet Israel.
("Oslobodjenje")

Post je objavljen 19.06.2008. u 15:14 sati.