Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/bigbadmama

Marketing

FINI KURUZNI KRUH

30 dag instant palente (skuhaj prema uputama na kutiji)
90 dag glatkog bijelog brašna
1 žlica šećera
2 žlice soli
4 žlice maslinovog ulja
1 vrećica suhog kvasca ili 1 svježa germa
topla voda

Dodatak po želji
- luk i špek (sitno narezani i preprženi)
- sjemenke (lan, buče, sezam, suncokret)

Palentu skuhati i ohladiti. Brašno, sol, šećer, ulje, kvasac i toplu vodu (cca 2 deci) umješamo. Tome se doda skoro hladna palenta. Najbolje to miksati. Treba se dizati 1 sat. Nakon toga se premjesi, doda se špek ili sjemenke, naprave dvije štruce i stavi u namazani lim. Diže se 1/2 sata.
Pećnicu ugrijemo na 230°C. U pećnicu se stavi lončić s vodom. Na toj temperaturi se peče 15 minuta i još 50 minuta na 180°C. Kad je pečen zamota se u krpu i ostavi da se ohladi.

Na svakoj fešti, rođendanu ili berbi kod prijatelja moje zaduženje je ispeći ovaj kruh. Jedemo ga još dok je vruć, a ako ostane svjež je i drugi dan.


Post je objavljen 18.06.2008. u 09:34 sati.