Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/svid

Marketing

Stoned - Emisija o stoner rocku - deveta i zadnja epizoda

Večeras u 20 sati na 98,4 MHz

U ovoj emisiji post Kyuss bendovi, Queens of the stone age, Dessert Sessions, Slo Burn, Unida, Hermano i Mondo generator.

Josh Homme formira Queens of the Stone Age uoči raspada Kyussa, odnosno 1996. godine u Palm Desertu. Tada su se zvali Gamma Ray, no ime su promijenili zbog njemačkog heavy metal benda istog imena.
On se ovim bendom želio odmaknuti od termina Stoner rock i za svoju svirku uzeo je termin Robot rock, time ukazujući na mehaničku repetitivnost riffova.
U prosincu 1996. godine izlazi split EP Kyuss-a i Queensa. To je posljednje izdanje Kyussa i prvo izdanje Queensa.

Prvi album snimaju 1998. godine, a Homme je odsvirao i gitaru i bas, a na vokalima je gostovao i Chris Goss iz Masters of Reality.
Zatim se bendu priključuje još jedan bivši Kyussovac Nick Oliveri i preuzima ulogu basiste.
Njih dvoje 2000. godine snimaju drugi album Rated R na kojemu je gostovao i pjevač Judas Priesta Rob Halford na pjesmi Feel Good Hit of the Summer. Ploča postiže velik uspjeh, a Queensi odlaze na turneju s Foo Fightersima.
Sljedile su svirke, a na festivalu Rock in Rio basista Nick Oliveri je uhapšen jer je nastupao gol, dok su na festivalu Rock am Ring u Njemačkoj Queensi odradili najgori nastup što su ovjekovječili tetovažama «Freitag 4.15».
Dave Grohl, kao stari obožavatelj Kyussa na novoj ploči Queensa Songs for the Deaf svira bubnjeve, a vokal, uz Hommea, preuzima Mark Lanegan iz Screaming Treesa. Album izlazi u kolovozu 2002. godine, a na turneji Grohla mijenja bivši bubnjar Danziga Joe Castillo koji od tada postaje stalni član Queensa. Album Songs for the Deaf postaje najprodavanija ploča Queensa i dostiže zlatni status, a singlovi No one Knows i Go with the Flow često se vrte na MTV-u.

No Oliveri napušta Queens of the stone age, odnosno Homme ga otpušta zbog njegovih pretjeranih zabava.
Tada Oliveri nastavlja sa sastavom Mondo Generator.
Sljedi album Lullabies to Paralise koji izlazi 2005. godine. S njega vrijedi izdvojiti pjesmu In my Head koja je uzeta s albuma Dessert Sessionsa, što će postati pravilo Queensa.
Lullabies zauzimaju 5 mjesto na Billboardu, što je najveći uspjeh albuma Queensa do sada.
Posljednji album Era Vulgaris izašao je prošle godine i svojom promjenom u zvuku izazvao je oprečne stavove obožavatelje.

Pjesma: In my Head



Dessert Sessions su projekt bend Josh Hommea. Naime on poziva na svoj ranč Rancho dela Luna prijatelje iz raznih bendova (Monster Magnet, Soundgarden, Masters of Reality, PJ Harvey i slično), te uz druženje skladaju uhu ugodne skladbe.
Do sada su izdali ukupno deset albuma, a najveću medijsku pozornost stekao je Volume 9 i 10 na kojemu je gostovala P.J. Harvey.

Pjesma: Dead in Love



Slo Burn je prvi bend u kojemu je pjevao John Garcia nakon raspada Kyussa. Iako je trajao samo godinu dana, od 96 do 97, uspjeli su snimiti EP Amusing the Amasing.
S njega vrijedi izdvojiti pjesmu Pilot the Dune.

Pjesma: Pilot the Dune


Nakon raspada Slo Burna John Garcia odlazi u sastav Unida. Prvo izdanje im je split EP sa švedskim bendom Dozer što izlazi 1999. godine. Zatim iste godine izdaju prvi album Coping with the Urban Coyote za Man’s Ruins records.
Idući album The Great Divide zbog nesporazuma s diskografskom kućom American recording mogao se samo downoloadati preko interneta. Tada, točnije 2002. godine, bend napušta john Garcia I formira sastav Hermano.

Pjesma: Black Woman


Mondo Generator sastavlja John Oliveri još 1997. i snima album Cocaine Rodeo. Privremeno napušta Mondo i odlazi u Qeense.
2000. godine konačno izdaje spomenuti album. Novi album A Drug Problem That Never Existed izlazi 2002. godine, a na njemu gostuju Josh Homme, frontmen Dwarvsa i Marc Lanegan.
Nakon što je 2004. godine izbačen iz Queensa Mondo Generator mu postaje glavni bend.
Novi album Dead Planet: SonicSlowMotionTrails izašao je 2006. godine.

Pjesma: Open up and bleed for me


Hermano je treći bend Johna Garcie. Formirao ga je 1998. godine.
Debi album …only a sugestion im izlazi 2002. godine.
Potpisuju za nizozemsku diskografsku kuću Suburban records I izdaju album Dare I say 2005. godine.
Posljednji album Into the Exam Room izdali su prošle godine.

Pjesma: Cowboy Suck


Eto, ovime završavamo seijal o stoneru. Nadam se da ste uživali I za kraj jedan Kyuss.

Pjesma: Katzenjammer





Post je objavljen 17.06.2008. u 13:32 sati.